Prijatelji poginulog Gorana: ‘Godinama je radio u Njemačkoj kako bi obitelji napravio kuću’

Privlaka, malo slavonsko mjesto u blizini Vinkovaca, ne pamti ovakvu tragediju. Među stanovnicima tog mjesta dan nakon nesreće i pogibije sumještanina Gorana Šarića (40), iza kojeg su ostali supruga i dvoje maloljetne djece, vlada neizmjerna tuga.

U dvorištu nove obiteljske kuće tek nekoliko automobila i jedna mlada žena koja sjedi na stepenicama te ne može zaustaviti suze. O tragediji i velikom gubitku svjedoče i lampioni na zidu ograde na ulazu u dvorište.

– Mogu reći da je bio odličan čovjek. Ne znam, u šoku sam, teško mi je naći prave riječi – rekao je jedan od prvih Šarićevih susjeda, a ostali mještani kazali su da je riječ o uzornoj obitelji čiji korijeni sežu u Dalmatinsku zagoru.

Godinama radio u Njemačkoj

Kako neslužbeno doznajemo, Goran Šarić bio je jedno vrijeme u Njemačkoj, gdje je radio da bi zaradio za novu kuću, koju je sagradio na temeljima bivše obiteljske kuće. Osim toga, imao je stan u Vinkovcima, tako da je živio na relaciji Vinkovci – Privlaka. S obzirom na to da je dan njegove pogibije u Privlaci bio ujedno dan mjesta, pretpostavlja se da je Šarić u subotu ujutro poranio i krenuo u Vinkovce obaviti još neke poslove vezano za pripreme proslave tog dana.

– Bio je uzoran učenik, igrao je rukomet, govorio mi je da želi završiti zanat, ali nisam kasnije pratio što se s njim događa. Uglavnom, mogu reći sve najbolje o njemu – rekao je jedan od nastavnika osnovne škole koju je pohađao Goran Šarić.

– Privlaka će pomoći obitelji poginuloga koliko to bude u njenoj moći. Naravno, ako to oni budu htjeli – rekao nam je načelnik Darko Galić.

Dodao je i kako je to velika tragedija i još jedan gubitak petog života u posljednje vrijeme, što je puno za mjesto s oko 2700 stanovnika.

– Godinama ga znam, družili smo se, bio je veseljak, prijateljska druženja – kazao nam je jedan od mještana i dodao da je obožavao svoje dvije maloljetne kćeri, kao i cijelu obitelj.

Prema policijskom izvješću, obdukcija nad tijelom poginuloga Gorana Šarića bit će u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru, a kako doznajemo, to će biti u ponedjeljak. Obitelj Šarić doselila se iz okolice Drniša novi život počela je u Slavoniji.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...