Pripremite se: Uredite dom u stilu popularnog HalloweenaBliži nam se Halloween, kod nas poznatiji kao Noć vještica. On je vrlo popularan u SAD-u, Kanadi, Irskoj i u Australiji, a iz godine u godinu, Halloween se sve više počeo slaviti i kod nas. Tradicionalno se slavi 31. listopada, dan prije blagdana Svih svetih, a obično se za tu večer ljudi maskiraju, rezbare bundeve koje stavljaju na prozor, a neki u stilu Noći vještica urede i svoje stanove, kuće i dvorišta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ne morate biti ograničeni samo na ukrase od bundeve. Što su ideje složenije i zanimljivije to će originalniji ukrasi biti. U trgovini ukrasa vrijedi pogledati oko sebe i potražiti zanimljive, gotove ukrase za Halloween. Mnogi ukrasi mogu se napraviti i kod kuće.

Duhovi veličine odrasle osobe ili ogromni viseći pauci – zasigurno će smrznuti krv u žilama čak i najhrabrijih ljudi. Duhove napravite od bijelih balona i tkanine, napušite ih i nacrtajte na njima lice. Rasporedite ih po čitavoj kući, a za prozore napravite siluete životinja. Izrežite od crnog kolaža mačke ili šišmiše, a za što strašniji dojam preko noći stavite svjetiljku. 

Ukrasite miješalice za piće šišmišima izrezanim iz kartona (isti se predložak može koristiti na više načina). Također možete ukrasiti bundeve za Halloween metodom uradi sam.

Bundevu možete izdubiti uz pomoć noževa i ukrasiti je različitim motivima poput duhova, kostura ili šišmiša. Kako biste postigli što efektniji dojam možete u njih staviti svijeće. Ako niste ljubitelji ‘strašnih’ tema, možete od njih napraviti stara kola, obojiti ih u razne boje, ukrasiti ih lišćem ili ih jednostavno posložiti po stanu. Njihov upečatljiv izgled i boja svakako će privući poglede. 

Slatkiši su ‘must have’ za Haloween, pa ih stavite na vidjelo u staklene posude kako bi se kroz njih vidjeli kolačići i slatkiši, dok kosturi i vrane oko njih mogu dati ‘strašan’ ugođaj.

Crni stolnjaci, tanjuri, pladnjevi, svijećnjaci i svijeće od lampiona, lampiona … Za osvjetljavanje tame na stolu možete koristiti gotove svijećnjake i lampione, ali možete ih pripremiti i sami. Veliki i visoki svijećnjaci izgledaju vrlo elegantno, a crni daju dozu mističnosti, osobito kad se svijeće malo otope. Na svijećnjake postavite lažne miševe za dozu straha.

Ne morate sve ukrašavati samo cvijećem da biste imali lijep aranžman. Razne jesenske bobice savršen su primjer, te ih možete spojiti sa zelenilom i ubaciti u omiljenu antiknu vazu.

Ako planirate nekome dati vino na poklon ili ga prezentirate na zabavi, personalizirane naljepnice poput ‘Vještičja zakuska’ ili ‘Nefiltrirani otrov’ dat će dodatni jezivi ugođaj prikladan za Halloween.

Možete ukrašavati balkone, terase i ulaze za dom. Rasporedite tamo velike bundeve, jednu pored druge. Bit će to stvarno lijep sezonski ukras. Na vrata možete objesiti i trs od šarenih jesenskih lišća, stožaca i vrba. 

Kada završite s dekoracijom stana, pripremite i prigodne kolače. Keksi u obliku bundeve, očne jabučice zombija umjesto Raffaello kuglica i vampirski prsti od sira samo su neki od prigodnih motiva koji se mogu naći na vašem stolu. 

Planirate li okupiti prijatelje, organizirati dječju proslavu ili se samo želite kreativno izraziti, donosimo vam ideje kako da uredite dom za tu ‘strašnu’ večer.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...