Procurila nova snimka Berlusconija, otvoreno brani Putina i agresiju na Ukrajinu

Znate li kako se dogodilo ovo s Rusijom? Ali za ovo vas molim maksimalnu diskreciju. Obećavate?  Bilo je ovako – 2014. u Minsku, u Bjelorusiji, potpisan je sporazum između Ukrajine i dviju novonastalih republika Donbasa za mirovni sporazum da kako se više ne bi međusobno napadali. Ukrajina baca taj ugovor k vragu godinu dana kasnije i počinje napadati granice dviju republika. Dvije republike trpe vojne gubitke koji, kažu mi, dolaze na 5, 6, 7 tisuća mrtvih. Dolazi Zelenski, utrostručuje napade na dvije republike. Smrti se povećavaju, rekao je Silvio Berlusconi u tajnim snimkama koje su danas uzburkale javnost u Italiji.

Berlusconi (86) se često hvalio svojim prijateljstvom s Vladimirom Putinom do ruske invazije Ukrajine, te je uzburkao javnost prošli mjesec kad je rekao da je Putin gurnut u rat i da je želio staviti “pristojne ljude” na čelo u Kijevu.

Sve je objavila talijanska novinska agencija.

FILE PHOTO: Russian President Putin meets with Italian Member of the European Parliament Berlusconi in Rome

Foto: SPUTNIK/REUTERS

– U očaju dvije republike šalju izaslanstvo u Moskvu i konačno uspijevaju razgovarati s Putinom. Kažu ‘Vladimire, ne znamo što ćemo, ti nas brani’. On se protivi tim inicijativama, opire se, trpi jak pritisak iz cijele Rusije. I onda odlučuje izmisliti specijalnu operaciju – trupe su morale ući u Ukrajinu, za tjedan dana stići do Kijeva, svrgnuti vladu, Zelenskoga i postaviti vladu koju je već izabrala ukrajinska manjina dobrih i  zdravorazumskih ljudi, i još tjedan da se vrate natrag – nastavlja te dodaje da je Putinov izvorni cilj bio ulazak u Kijev i smjena Zelenskog.

– Ušao je u Ukrajinu i našao se pred neočekivanom i nepredvidivom situacijom otpora Ukrajinaca, kojima je treći dan počeo pristizati novac i oružje sa Zapada. Rat je, umjesto operacije od dva tjedna, prerastao dvjestoipolgodišnji rat. Dakle, to je situacija – rekao je Berlusconi. 

– Ne vidim kako se Putin i Zelenskij mogu sjesti za pregovarački stol. Jer nema mogućeg načina. Zelenski, po mom mišljenju… zaboravite, ne mogu reći… – čuje se još kako govori Berlusconi.

U utorak, novoizabrani predsjednik donjeg doma Lorenzo Fontana, političar iz redova Lige, upozorio je u intervjuu na državnoj televiziji o posljedicama sankcija protiv Rusije.

– Mogle bi postati bumerang, a mi ćemo se naći u velikim poteškoćama – rekao je u emisiji Porta a Porta.

Koalicija desnog centra koju čine Braća Italije buduće premijerke Giorgije Meloni, Berlusconijeva Forza Italija i Liga pobijedila je na izborima u rujnu.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...