Profesor o napadu stršljena na učenike u Zagrebu: ‘Slučajna prolaznica vozila ih je u bolnicu’

Terenska nastava jedne škole u Zagrebu završila je prilično burno nakon što je cijelu grupu napao roj stršljenova na Medvedgradu. 

– Prolazili smo tom stazom i vidjeli smo na lijevoj strani gnijezdo, ogromno kao bačva. Mi smo prošli, 25 učenika i ja, do ceste. Nismo dirali gnijezdo, samo smo prošli. Nakon toga su djeca koja su bila u sredini dolazila i vikala “ubo me stršljen” – ispričao je profesor matematike u OŠ Kustošija u Zagrebu, Mladen Zmazek za RTL Danas

Na Medvedgrad je išlo 68 učenika, a među djecom je brzo zavladala panika. Učitelji su brzo reagirali i pozvali su Hitnu. No, kako je ispričao profesor Zmazek, jedna profesorica nije mogla čekati jer je dijete imalo ubod u vratu. 

– Zaustavila je slučajnu prolaznicu i žena je bila dobronamjerna, stavila je u auto učenika i njih dvije i odvezla na Sv. Duh – ispričao je profesor. 

Ravnateljica škole Gordana Kajić rekla je kako je šestero djece dobilo ubode, a jedno je upućeno dalje. U bolnici su završile i dvije profesorice, ali sada su svi dobro. Učenik koji je zadobio više uboda je pušten iz bolnice. 

– U ovom slučaju srećom je bila samo lokalna reakcija na višestruke ubode stršljena, ali ovakve situacije mogu rezultirati sistemnim i teškim anafilaktičkim reakcijama, a nažalost i smrtnim ishodom – rekao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, Goran Roić. 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...