Promijenio cijeli život i izgled: ‘Ovo sam novi ja nakon punih pet godina bez kapi alkohola’Kenny Dunn ovog studenog slavi pet godina bez alkohola. Na svojim društevnim mrežama podijelio je fotografiju kojom je usporedio izgled 24 sata nakon što je prestao piti i danas

POGLEDAJTE VIDEO:

Prije pet godina bio je prekomjerne tjelesne težine, pio bi 20-ak piva i zaključavao se u kupaonicu kako bi sam dovršio bocu vina. Gubio bi svijest tri do četiri puta tjedno. Onda je shvatio da više nema kontrolu nad sobom i obratio se prijatelju za pomoć. Krenuo je na sastanke i od tada nije popio ni čašu alkohola. 

– Da ste mi prije pet godina rekli da će moj život biti ovoliko sretan i imati smisao, ne bih vam vjerovao. Najveća razlika između tog čovjeka prije pet godina i mene danas je moj stav. Svaki dan se budim uzbuđen zbog onoga što slijedi. Čak i u naizgled običnim, svakodnevnim stvarima pronalazim radost – rekao je Kenny koji je danas otac i muž kakav je oduvijek želio biti.  

– Odlučio sam pokazivati napredak kako bih poslao poruku nade ovisnicima diljem svijeta. Prije nekoliko mjeseci čak sam pomogao povezati alkoholičara koji živi u Liberiji s ozdravljenim alkoholičarima u Južnoj Africi – dodao je. 

U liječenju ovisnosti pomogla mu je tjelovježba. Počeo se baviti i jogom.

– Nekoć sam bio čovjek koji nije mogao napraviti više od jednog skleka, a kamoli zgiba. U listopadu 2020. napravio sam 1500 zgibova i 7000 sklekova. Sjećam se kad sam mogao napraviti pet sklekova za redom i kad sam vjerovao da je to čudo – ispričao je.

Kenny je znao vježbati tri do četiri puta tjedno, ali je taj broj povećao na pet kako je postajao sigurniji u svoje tijelo i vještine. Ponekad bi čak odradio nekoliko treninga svaki dan. Dio opreme koju koristi uključuje bučice, girje i sobni bicikl.

Kenny je prešao i na ketogenu dijetu koja mu je pomogla da izgubi dosta kilograma.

– Nakon što sam se detoksirao od šećera i ugljikohidrata, mogao sam jasnije vidjeti koji su ugljikohidrati dobri za moje tijelo, a koji loši – rekao je.

Kenny je počeo piti još tijekom studentskih dana i to je na kraju preraslo u pravi problem. 

– Znao sam da imam problem, ali nisam znao što da radim. Stajao sam u kupaonici i gledao se u ogledalo i želio da nisam alkoholičar. Ponekad mi je jednostavno bilo svejedno hoću li preživjeti ili umrijeti. Samo sam želio da sve bude gotovo i nije me bilo briga kako – otkrio je.

– Posljednji put kad sam pio, imao sam tjedan dana godišnjeg odmora i kupio sam kutiju piva koju sam htjeo raspodijeliti za tjedan dana.  Prvu noć, nakon što sam stavio sina na spavanje, otvorio sam prvo pivo. To je bilo u 20 sati. Do 23 sata popio sam 19 piva. Nešto u meni mi je tada reklo da je moj život izmaknuo kontroli – ispričao je.

Iako još ide na sastanke liječenih ovisnika, svake godine je sve jači i jači, piše Bored Panda. 

 

 Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...