Puljak: SDP je spriječio smjenu HDZ-ovih i Kerumovih kadrova

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak optužio je u petak na svojoj Facebook stranici SDP da je spriječio smjenu kadrova Željka Keruma i HDZ-a u nadzornim odborima i upravnim vijećima gradskih tvrtaka.

– Jučer je na početku sjednice SDP spriječio da smijenimo kadrove Keruma i HDZ-a iz nadzornih odbora i upravnih vijeća. Račan je rekao da može ‘izgubiti vlast, ali obraz neću izgubiti’, ja neću izgubiti obraz i neću pristati na trgovinu firmama – istaknuo je gradonačelnik Puljak.

Poručio je kako sljedeće četiri godine ne misli biti “žrtva političkog prepucavanja”.

– Građani su nas izabrali da završimo eru Keruma i HDZ-a, propadanja Splita, i neću dopustiti da budemo taoci u Gradskom vijeću i pozivam vijećnike da prekinemo s propadanjem Splita i uvedemo Split u novu fazu. U nekim situacijama ću to napraviti sam – istaknuo je Puljak.

Splitski gradonačelnik tako je reagirao na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj su sva tri vijećnika SDP-a, koji su dio vladajuće većine s Puljkom na čelu, bila protiv njegova prijedloga da se na dnevni red uvrste točke o izboru članova nadzornih odbora u gradskim tvrtkama.

Bez SDP-ovih vijećnika, Puljkov prijedlog nije dobio natpolovičnu većinu glasova, koliko je potrebno da ga se prihvati.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...