Putin je nadgledao nuklearne vježbe: ‘Rakete su pogodile svoje ciljeve. Vježba je uspjela’

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da predsjednik Vladimir Putin vodi i nadgleda obuku ‘strateških raketnih trupa’ za izvođenje masovnog nuklearnog udara kao odgovor na neprijateljski nuklearni napad, piše ruska Pravda.

Vojnici su lansirali interkontinentalnu balističku raketu Yars s ‘kozmodroma’ Plesetsk i balističku raketu Sineva iz Barentsovog mora na poligonu Kura na Kamčatki. Tu-95MS izveo je lansiranja krstarećih projektila koji se lansiraju iz zraka. piše RIA u članku naslova  “Strateške raketne snage uvježbavale su nanošenje masovnog osvetničkog nuklearnog udara”

– Zadaće predviđene tijekom obuke snaga strateškog odvraćanja u potpunosti su izvršene, sve su rakete pogodile svoje ciljeve, potvrđujući zadane karakteristike, priopćio je Kremlj.

Kako je navedeno u Glavnom stožeru ruske vojske, u vježbi su sudjelovali mobilni zemaljski raketni sustav strateških raketnih snaga “Yars”, strateška raketna podmornica Sjeverne flote “Tula” te dva nosača strateških raketa dugog dometa Tu-95MS .

Prethodne vježbe strateških snaga odvraćanja koje vodi Putin održane su 19. veljače, pet dana prije invazije na Ukrajinu. Tad je provjeravana spremnost vojnog zapovijedanja i nadzora, lansirnih borbenih posada, posada ratnih brodova i nosača strateških raketa za izvršavanje postavljenih zadaća, kao i pouzdanost naoružanja strateških nuklearnih i nenuklearnih snaga, piše RIA.

Rusija je obavijestila Sjedinjene Američke Države da planira izvesti vježbe svojih nuklearnih snaga, objavio je ranije Pentagon i odbio pružiti više pojedinosti o tome hoće li vježbe uključivati lansiranje balističkih raketa.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...