Rasistu koji je vrijeđao ljude u Zagrebu sudac odredio mjesec dana istražnog zatvora

Juraja Mesića (35), zbanog Juka, priveli su danas zbog snimke na kojoj rasistički vrijeđa ljude u Zagrebu. Sudac mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. Neslužbeno doznajemo kako je pred sucem govorio da nije tako mislio i da nije htio da tako ispadne.

Podsjetimo, snimke u kojima prilazi stranim radnicima u Zagrebu i rasistički ih vrijeđa proširile su se društvenim mrežama. 

Zagrebačka policija objavila je kako je odmah nakon što su se pojavila snimke započela kriminalističko istraživanje i vrlo je brzo utvrdila indetitet čovjeka sa snimki. Nakon toga su objavili i kako je 35-godišnji muškarac priveden.

tamne boje kože.

– Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si? Indija? Odi doma u Indiju onda.  Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce. Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil – govori Mesić na snimci.

Policija bi rasista sa snimke mogla teretiti za javno poticanje na mržnju i nasilje iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona, za što se predviđa kazna zatvora do tri godine.

Na jednoj snimci izvrijeđao je radnika Wolta koji je ostao miran na sramotne provokacije i uvrede. A tijekom privođenja, čim je vidio fotoreportera, počeo je vikati ‘Heil Hitler’. 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...