Ringwaldu 19 godina zatvora za ubojstvo Karmelina Fistanića, Pirić dobio 18, Zoloti 17 godina

Na Županijskom sudu u Splitu danas je objavljena nepravomoćna presuda Stjepanu Ringwaldu kao prvooptuženom te Jerku Piriću i Vladi Zoloti kao drugooptuženom i trećeoptuženom kojima se posljednjih godinu dana sudilo za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu. Ringwald je dobio 19 godina zatvora za ubojstvo Karmelina Fistanića, Pirić 18, Zolota 17 godina.

Podsjetimo, brutalna likvidacija izvršena je usred bijela dana,  9. studenog 2019. godine oko 13,55 sati, dok je Karmelino s djevojkom sjedio u automobilu uz Jadransku magistralu. Jeli su sendviče.

Prišao im je ubojica na motociklu i kroz poluotvoreni prozor ispalio šest hitaca u glavu i vrat svoje mete. 

– Mislila sam da nas je netko udario, okrenula sam glavu prema njemu. Gledao je u lijevo, a iz glave je šikljala krv. Vikala sam: ‘Ljubavi, pucaju na nas!’ i branila sam se da mene ne upucaju. Potom sam izašla van i tražila sam pomoć – svjedočila je o samom događaju djevojka ubijenog Verica Jukić. 

Optuženi za ubojstvo, čiji je motiv do kraja ostao nejasan, svim silama pokušavali su dokazati da oni nisu sudjelovali u nikakvoj egzekuciji pokušavajući osporiti dokaze vještaka, a najteatralniji među optuženim trojcem bio je upravo Ringwald.

Za svakog svjedoka imao je kišu pitanja, a nije se libio obratiti ni žrtvinoj djevojci. 

– Cura je isprepadana. O njezinom svjedočenju ovisi moj život. Ne boj se, nitko ovdje u sudnici nije pucao na tebe – tješio ju je Ringwald dok je svjedočila. 

Najangažiranija među odvjetnicima bila je Doris Košta, koja je zastupala Pirića, a koja je tijekom procesa zahtijevala razne dodatne analize dokaznih materijala.

Tako je između ostalog, tijekom suđenja Košta pročitala iskaz Verice Jukić gdje je izjavila da je dio ruke ubojice koji je vidjela bio dlakav. Košta je tražila da svjedokinja u sudnici pogleda ruke optuženika i ocijeni stupanj njihove dlakavosti, što je sutkinja Ivona Rupić odbila.
– Ne želim gledati njihove ruke – promrmljala je svjedokinja.

Inače, sutkinji Rupić, koja je predsjedavala vijećem, nije bilo nimalo lako voditi ovaj proces i održavati mir u sudnici, posebno zbog Ringwalda koji je pred sam kraj procesa bio sve uporniji u svojim zahtjevima i govorima. 

Više pročitajte OVDJE.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...