Roditelji napustili četvero djece, brigu preuzeo djed: ‘Kupim im hranu, pelene. Zovu me mama’

Edin Džafić iz Breze u Srbiji, slabog zdravlja i minimalnih primanja, preuzeo je brigu o svojih četvero unučadi, piše Avaz.ba.

Jedan od njegove dvojice sinova nakon razvoda sa suprugom ostavio je četvero djece djedu Edinu i baki. 

Briga o četvero djece nije jednostavna, pogotovo kada imaju šest, četiri, tri i godinu i po. Edin brine o njima 24 sata, a supruga pokušava dodatno zaraditi nešto u lokalnoj trgovini kako bi doprinijela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Teško je, kaže Edin, objasniti njegov sadašnji život jer ovo nije mogao očekivati. Briga o djeci iziskuje mnogo odgovornosti, ali i sredstava. Ono što mu posebno teško pada je to što vidi koliko djeci nedostaju majka i otac.

– Ljubav im je potrebna. Mi se trudimo, ali znamo da majku i oca ne može nitko zamijeniti. Sina i snahu sam pitao za sve, ali njih ništa ne interesira. Sve je ovo sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim. Uzimam im pelene. Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama. Željni su majke, topline… Mi im pružamo što imamo. Jedna je majka, jedan je otac. Kad ne bih ja imao, njima bih dao. Borim se koliko god mogu. Teško je raditi, a njih čuvati – rekao je Edin Džafić, piše Avaz.ba.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...