Ronioci o smrti Francuza: ‘Neka budala mu je rekla za tu špilju, a ona je među najopasnijima’

Korčulu je jučer šokirala vijesti o Francuzu (46) koji se utopio pokušavajući roniti na dah u jednoj od najopasnijih špilja na tom području.

Lokalni ronioci su pojasnili kakao su divlje uvale na tom području pune špilja kao što je Zaklopatica.

Špilja Zaklopatica duboka je 22 metra, a od sedmog metra je vertikalna nakon čega se ulazi u prvu, od ukupno tri komore. Tamna je i puna sedimenta što smanjuje vidljivost piše Dubrovački vjesnik. Pišu kako je puna uskih prolaza.

Lokalni ronioci kažu kako su divlje uvale pune takvih špilja te i njima predstavljaju problem. Dodaju da se u špilju ne uzlazi ako nemaš obuku, potrebno je znanje i iskustvo te se u njih ide isključivo s bocama i rivezani za konop.

– U takvu se špilju ne ulazi ako nemaš obuku za špiljsko ronjenje, u takvu se špilju ulazi s potrebnim znanjem i iskustvom, isključivo s bocama, privezani na konop. To znači da je Francuzu neka budala rekla za tu opasnu špilju, sad ga nosi na duši – kažu ronioci.

Sin tragično preminulog Francuza, koji je bio s njim i pokušao ga spasiti, prevezen je u bolnicu, nalazi se u barokomori i bore mu se za život.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...