Ruglo u centru Velike Gorice: ‘Sve je puno ptičjeg izmeta, to je odvratno! Tu prodaju hranu’

Velikogorički Tržni centar prekriven je ptičjim izmetom i otpadom, a državna sanitarna inspekcija još nije stala na kraj njegovom vlasniku. Unatoč brojim pritužbama, problem nije riješen već je sve zapelo na sudu. 

– Pogledajte vi, to je čista sramota! Pa to je centar grada – rekao je jedan Velikogoričanin za Dnevnik Nove TV. I drugi građani navode kako se radi o nevjerojatnim scenama, pogotovo zato što se na Tržnom centru – prodaje hrana.  

Nakon niza pritužbi je obavljen inspekcijski nadzor te je od većinskog vlasnika, obitelji Žužić, zatraženo da se prodajni prostor očisti, kao i da se osiguraju sanitarni i higijenski uvjeti te da se pticama spriječi ulazak. Mjere koje su poduzeli nisu bile dovoljne pa su prijavljeni. 

– Pokrenut je prekršajni postupak te je izdan optužni prijedlog protiv trgovačkog društva. Postupak je u tijeku na nadležnom sudu. Vezano uz neodržavanja vanjskih dijelova i pročelja zgrade Tržnog centra, te skupljanje otpada na javnoj površini – predstavka je proslijeđena na daljnje postupanje nadležnom komunalnom redarstvu Velike Gorice – istaknuli su iz Državnog inspektorata za Dnevnik. 

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, poručio je kako nastoje svim pravnim mogućnostima i putevima riješiti taj problem. 

– Ne mogu shvatiti da se i gospodin Žužić tako ponaša, da se ne javlja na telefon našim komunalnim redarima. Ali da sanitarna inspekcija još nije donijela adekvatan pravorijek, ni taj dio priče mi nije do kraja jasan – rekao je Ačkar. 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...