Rusi mijenjaju taktiku u ratu: Povlače jedinice s bojišnice, a strahuje se od mobilizacije

Rat u Ukrajini, u kojem se koriste dronovi i GPS sustavom navođeni precizni projektili, otvorio je vrata novog geopolitičkog razdoblja u kojem zemlje sve više novca troše na digitalno opremanje vojske. No, Rusi i dalje koriste zastarjelu opremu.

– Ruske se snage nastavljaju boriti sa zastarjelom opremom i nedostatkom vojnika dok izjave dužnosnika sugeriraju da bi moglo doći do drugog vala mobilizacije – objavio je Institut za rat. 

Britansko Ministarstvo obrane objavilo je da se ruska vojska prestala organizirati u bataljunske taktičke grupe (BTG) posljednja tri mjeseca.

Naime, radi se o manjim jedinicama, primjerice oklopne, izviđačke ili artiljerijske. Dodaju da iz više razloga ta taktika ne prolazi u Ukrajini.

 Rusi zbog toga preostale resurse, materijalne i ljudske, reorganizirali u ad hoc strukture niskog morala i discipline.

 Rusija će vrlo vjerojatno preselila tisuće ukrajinskih zarobljenika iz okupiranih područja u Rusiju, posebno nakon povlačenja iz Hersona, navode u izvješću. No, sve najviše zabrinjava i potencijalna nova mobilizacija iz Moskve.

Najčitaniji članci

Source link

Jedna misao o “Rusi mijenjaju taktiku u ratu: Povlače jedinice s bojišnice, a strahuje se od mobilizacije

  1. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Vaša iskustva i mišljenje ...