‘Rusi su prisilno mobilizirali tri tisuće stanovnika privremeno okupiranog Melitopolja’

U privremeno okupiranom ukrajinskom gradu Melitopolju, Zaporiška regija, Rusi su prisilno mobilizirali tri tisuće stanovnika.

– Rusi mogu jednostavno pokupiti ljude nasred ulice, odvesti ih u Vojni komesarijat ili u zapovjedništvo. I tamo puštaju, ali odmah stavljaju u zapisnik. Ima primjera kad su njih uzimali u vojsku. Općenito, tri tisuće stanovnika Melitopolja već je odvedeno u neke pseudodobrovoljačke bojne – izvještava gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov.

Krajem rujna Ivan Fedorov pozvao je muškarce u regrutnoj dobi da napuste grad.

– Pozivamo muškarce u regrutnoj dobi da odmah napuste Melitopolj! Kremljski diktator potpisao Ukaz o proglašenju mobilizacije!

Najoštrije mjere bit će uvedene na okupiranim teritorijima Zaporiške i Hersonske regije! Za muškarce će biti organiziran pravi lov! Oni koji odbiju ići u smrt imat će posla s čečenskim odredima. Neće biti šanse za bijeg!

Prema novom dekretu lokalnog gaulajtera, od 1. listopada izlaz izvan okupiranog dijela Zaporiške regije dopušteno je samo na temelju posebne propusnice. Muškarce će okupatori “puštati” samo na front! – piše gradonačelnik na svojoj Telegram stranici.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...