‘Rusi sve više napadaju civilne objekte, moral među njihovim vojnicima počeo je padati…’

Ruska vojska sve više napada civilne objekte u Ukrajini, dok istodobno pada moral ruskih vojnika, rekao je u četvrtak visoki američki obrambeni dužnosnik.

– Primijetili smo porast napada na civilnu infrastrukturu, civilne ciljeve – rekao je neimenovani dužnosnik. U isto vrijeme, dodao je, moral među ruskim vojnicima na nekim dijelovima ratišta je opao.

– Nemamo uvid u svaku postrojbu i svaku lokaciju. Ali sasvim je sigurno da smo detektirali neke indicije da moral u nekim postrojbama nije visok –  rekao je dužnosnik.

Također je važno napomenuti da ruska vojska razmišlja o dovođenju dodatnih zaliha u Ukrajinu. Zasad nije sigurno da se to događa, ali sama činjenica da je to postao problem znak je za zabrinutost s ruske strane, napomenuo je.

– Dakle, nakon tri tjedna, još uvijek su u stanju održati svoje snage na terenu, ali ne bez poteškoća. Nakon tri tjedna, vidimo kako počinju razmišljati o opskrbi s drugih područja, uključujući podršku u ljudstvu. A nakon dva tjedna već smo vidjeli kako pozivaju strane borce, što je također bio zanimljiv razvoj događaja – kazao je dužnosnik.

Oko lučkog grada Odese na jugozapadu Ukrajine primjećuje se stalna ruska pomorska aktivnost, dodao je. No zasad, po njegovim riječima, nije bilo “neposrednih znakova” napada s mora. “Nismo sigurni što planiraju učiniti, što se spremaju učiniti.”

SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...