Rusija tvrdi da je oborila ukrajinski balistički projektil iznad Krima: ‘Nema žrtava…’

Visoki ruski dužnosnik u subotu je rekao da je iznad ilegalno anektiranog Krima oboren ukrajinski balistički projektil, javlja agencija France Presse.

“Protuzračna obrana je iznad Republike Krim oborila balistički projektil ispaljen iz ukrajinskog sustava Grom-2. Nema razaranja niti ljudskih žrtava”, napisao je za Telegram Sergej Aksionov, šef samoproglašene ‘Republike’ Krim, kojega je postavila Moskva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedan od njegovih savjetnika, Oleg Krjuškov kasnije je kazao da su, prema ažuriranim informacijama, oborene dvije rakete Grom-2, no AFP podatke nije uspio provjeriti iz neovisnih izvora.

Kako javlja ruska državna novinska agencija TASS, ovo je tek drugi put da su vlasti prijavile upotrebu ukrajinskih balističkih projektila Grom nad Krimom. Prvo izvješće je iz prošlog mjeseca.

Od ljeta 2022. Krim, koji je Moskva anektirala 2014., česta je meta napada dronovima.

Krajem travnja zbog napada dronom buknuo je velik požar u skladištu nafte u Sevastopolju, matičnoj luci ruske crnomorske flote.

Najnovija informacija uslijedila je u trenutku kada je, u zadnjih nekoliko tjedana u Rusiji evidentirano sve više napada dronovima, kao i sabotaža, ponekad daleko od Ukrajine, no počinitelji nisu jasno identificirani.

Kremlj odgovornim smatra Kijev, koji odgovornost negira. Istodobno se spremaju velika ofenziva ukrajinskih oružanih snaga, ali i veliko slavlje u Rusiji 9. svibnja, na Dan pobjede nad fašizmom 1945.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...