Ruska osveta: Pogođena važna termoelektrana, milijuni ostali bez struje, izbilo je više požara

Nakon što je ukrajinska vojska u samo nekoliko dana vratila kontrolu nad ogromnim područjem na jugu i zapadu zemlje i natjerala Ruse u bijeg, iz Moskve su se odlučili osvetiti. I to ne udarom na vojne ciljeve, već napadom na važnu civilnu infrastrukturu. 

Među ostalim, pogođena je i termoelektrana u Harkivu. Izbio je veliki požar i vatrogasci su odmah dojurili na teren. 

Zbog ruskih udara jučer navečer velik dio Ukrajine bio je bez struje, koja je sad vraćena u pojedine dijelove zemlje. 

Guverner regije Harkiv rekao je da je nestalo struje i vode na nekim područjima, kad je u ruskim napadima pogođena infrastruktura.

– Ruski okupatori pogodili su ključnu infrastrukturu u gradu i regiji Harkiv – napisao je jučer Oleg Sinehubov na Telegramu.

Ruske snage također su pogodile energetsku infrastrukturu u središnjoj ukrajinskoj regiji Dnjepropetrovsk, prekinuvši opskrbu strujom nekoliko gradova, rekao je guverner te regije.

-. Neki gradovi i naselja su bez struje. Rusi su pogodili energetsku infrastrukturu. Ne mogu se pomiriti s porazima na bojnom polju – napisao je u nedjelju Valentin Rezničenko na Telegramu.

– Nema vojnih ciljeva, cilj je lišiti ljude svjetla i topline – napisao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Twitteru kasno u nedjelju.

Američka veleposlanica u Ukrajini, Bridget Brink, također je osudila napade.

– Ruski očiti odgovor na ukrajinsko oslobađanje gradova i sela na istoku: slanje projektila u pokušaju uništenja kritične civilne infrastrukture – poručila je Brink.

Moskva negira da njezine snage namjerno gađaju civile. Zbog granatiranja je jučer u Ukrajini izbilo više požara. Žrtava, nažalost, ima, ali njihov broj još nije poznat. 

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...