Ruski mediji: Čelnik RS Dodik i Putin mogli bi se sastati i razgovarati o cijenama plina

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik mogao bi razgovarati o cijenama plina i novom plinovodu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tijekom posjeta Moskvi, rekao je u ponedjeljak ruski dužnosnik novinskoj agenciji RIA.

Planirani posjet, za koji RIA navodi da bi se mogao dogoditi u utorak, već je izazvao oštre kritike iz EU-a, koja je prosvjedovala protiv putovanja u Moskvu dužnosnika zemlje kandidatkinje za članstvo u vrijeme sukoba u Ukrajini.

“Na sastanku će biti riječi i o cijeni plina. Mogu reći da će biti odobrena vjerojatno najbolja cijena – kao za prijateljske zemlje”, rekao je Duško Perović, šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji, prenosi RIA.

Etnički podijeljena Bosna i Hercegovina nema jedinstven pogled na vanjsku politiku, a Dodik održava bliske odnose s Rusijom i predsjednikom Putinom.

Dodikova Republika Srpska regija je koja čini Bosnu zajedno s autonomnom bošnjačko-hrvatskom Federacijom, povezane slabom središnjom vladom, navodi Reuters.

Dužnosnik je također rekao da je bosanska vlada pristala započeti pregovore sa Srbijom o izgradnji novog plinovoda za transport plina iz Rusije.

Bosna dobiva ruski plin preko Srbije i Bugarske iz podmorskog plinovoda Turski tok.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...