Satima se probijali kroz snijeg da spase pse na Dinari: ‘Na rukama smo ih nosili vlasniku’

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva sveta Ana iz Lištana uputili su se u nedjelju na Dinaru u potragu za nestalim psima. Kako javljaju, prije tjedan dana vlasnik i dva psa bili su u lovu na planini, na granici Hrvatske i BiH. Psi su u jednom trenutku otišli od vlasnika i od tada im se gubi svaki trag. 

– Već nekoliko dana ih vlasnik pokušava pronaći, stupio je u kontakt s mnogima, s ove i one strane granice, ne bi li tko imao kakvu informaciju. U međuvremenu se pojavila vijest da su dva psa viđena blizu stare, napuštene kućice na Dinari. Vlasnik je odlučio sam poći s hrvatske strane granice ali zbog nevremena nije mogao daleko. Nakon toga se javio našem zapovjedniku, koji je odlučio pomoći i upustiti se u avanturu – poručili su iz DVD-a. 

Zajedno sa zapovjednikom su pošla još tri člana u punoj opremi. Sa sobom su uzeli i hranu za pse, ako ih pronađu. 

– Put je bio nemoguć, snijeg je bio velik, dečki su se probijali vozilom sat vremena i pješačili 3 sata da bi došli do kućice – poručili su. No, njihov trud nije bio uzalud! U kućici su pronašli pse koji su bili izgladnjeli, promrzli i na rubu snage. 

– Momci su ih nahranili, na rukama odnijeli do vozila i spustili do Lištana gdje ih je presretni vlasnik dočekao – poručili su iz DVD-a. Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...