Saubermacher jača svoju upravu u Hrvatskoj: Novi direktor je Mislav Galić

Početkom godine Saubermacher je u hrvatskom poduzeću kćeri Saubermacher EKP proširio upravu, stoji u priopćenju tvrtke.

– Prije oko dvije godine ostvaren je uspješan izlazak na tržište. Sada uz iskusnog top managera Mislava Galića, koji je više od 20 godina radio na raznim rukovodećim radnim mjestima u području prehrane, treba utemeljiti položaj na hrvatskom tržištu i potaknuti rast.

Došao kako bi ostao. Proširivanje odvojenog prikupljanja, nadolazeća provedba zabrane odlaganja otpada, zaštita klime i trendovi održivosti: Za austrijskog pionira zaštite okoliša Saubermacher Hrvatska pruža osobito velik potencijal koji se prije svega ostvaruje i ciljevima kružne ekonomije EU-a. Povećanje prometa za gotovo 50 posto nakon malo više od dvije godine te izvanredno visoka potražnja za njegovim uslugama i obećanjem kvalitete upućuju na to da je ovaj međunarodni stručnjak za reciklažu donio dobru odluku. Proširenje uprave jasno pokazuje predanost Saubermachera Hrvatskoj.

Održivi rast. Međunarodno obiteljsko poduzeće želi biti predvodnik u kvaliteti u zemlji. Pritom se u središtu nalaze ekološke i sigurne usluge recikliranja i zbrinjavanja otpada, što će se postići uz pomoć partnerstva, npr. s općinama odnosno općinskim poduzećima i lokalnim tvornicama.

– Saubermacher svojim znanjem uvelike može pridonijeti ostvarivanju ciljeva kružne ekonomije EU-a u Hrvatskoj. Pritom je potrebna stručnost i na lokalnoj razini. Stoga težimo partnerstvima s gradovima ili općinama u okviru takozvanog javno-privatnog partnerstva (public private partnership – PPP) i s poduzećima na licu mjesta – objašnjava Mislav Galić, direktor poduzeća Saubermacher EKP.

– Nudimo ravnopravno partnerstvo i kao obiteljsko poduzeće temeljeno na vrijednostima predstavljamo povjerenje i obostranu korist –  nastavlja Galić.

Saubermacher AG međunarodno je poduzeće za zbrinjavanje otpada i recikliranje sa sjedištem u mjestu Feldkirchen bei Graz. Kao obiteljsko poduzeće osnovali su ga 1979. godine Hans i Margret Roth, a stručni je partner za oko 1600 općina i oko 42000 poduzeća. Poduzeće zapošljava oko 3400 zaposlenika/ica u Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Saubermacher je najviše održivo poduzeće za zbrinjavanje otpada na svijetu: na natjecanju održivosti GRESB-a pionir u zaštiti okoliša osvojio je ponovno 2021. godine četvrti put zaredom senzacionalno 1. mjesto – stoji u priopćenju.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...