Savršeno blistavi i mirisni tepih: Evo kako ćete to lagano postićiTepisi su puni bakterija i prljavštine pa je važno da ih redovito perete. Pri tome imate dvije opcije – s usisivačem i ručno. Evo kako ih oprati:

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako očistiti tepih usisivačem

Dubinsko čišćenje tepiha je velik posao, a kako biste ga učinkovito obavili, prvo razmaknite sav namještaj i uređaje. Pometite tepih kako biste uklonili površinski sloj prašine i prljavštine.

Ako su na njemu neke mrlje, očistite ih sredstvima i pričekajte da se osuše. To će vam olakšati posao. N

akon toga, izvadite usisavač. Stručnjaci savjetuju da ga čistite prvo od one strane koja je najdalja izlazu iz prostorije kako biste si ostavili prostor za kretanje unazad i kako ne biste hodali po dijelovima koje ste već očistili. 

Kako očistiti tepih ručno

Ako jednostavno ne vjerujete da će strojevi vašem omiljenom tepihu dati potrebno dubinski piling, možete se odlučiti za ručno čišćenje tepiha. Ovo je isto odlična opcija, ali je fizički napornija i da zahtjeva više vremena.  

Trebat će vam soda bikarbona, debela četka, sredstvo za čišćenje tepiha, suhi ručnici i voda. Posipajte sodu po cijelom tepihu. Ne samo da će ona pomoći pri podizanju mrlja, već može ukloniti i mirise. Ostavite ju nekih 5 do 10 minuta. Usisajte ili pometite ostatke kako biste uklonili sodu i svu površinsku prljavštinu ili osušene mrlje. 

Pomiješajte dvije doze sredstva za čišćenje tepiha i 450 ml tople vode i poprskajte po cijelom tepihu. Iščetkajte tepih pazeći da obratite posebnu pozornost na tvrdokorne mrlje. 

Uzmite suhe ručnike i iscijedite tekućinu, što je više moguće. Ponovite postupak dok ne isperete sredstvo.

Ostavite tepih da se dobro posuši. Nakon što se vaš tepih osuši, upotrijebite četku za čišćenje tepiha (poput ove gumene grablje za tepihe), završite njegujući vlakna tepiha, piše PureWow.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...