Seksualno je uznemiravao svoje kolegice: Disciplnski sud MUP-a policajcu dao tek uvjetnu kaznu

Disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova izrekao je danas novu, ali puno blažu presudu bivšem načelniku Postaje granične policije Gruda, Matku Klariću.

Naime, optužen je za seksualno uznemiravanje mladih kolegica, prisiljavanje policijskih službenica da čiste samostan, te puštanje preko granice osoba koje ju nisu smjele prelaziti. 

Iako mu je prvom nepravomoćnom presudom bio izrečen otkaz, sada je, kako neslužbeno doznaje Telegram, kazna samo uvjetna.

Za seksualno uznemiravanje policijskih službenica Klarić kažnjen uvjetno, odnosno neće dobiti otkaz ako se u idućih šest mjeseci ne ponovi disciplinski prijestup. 

Dok za druga dva nedjela iz prijave oslobođen je krivnje. Pritom, protiv Klarića se kazneni postupak uopće ne vodi.

Novu nepravomoćnu presudu izrekao je MUP-ov Disciplinski sud u Rijeci, dok je prvi postupak vođen na Disciplinskom sudu u Splitu i tamo je kazna bila puno stroža.

Na početku bio je kažnjen prestankom državne službe zbog seksualnog uznemiravanja i slanja na čišćenje, dok mu je zbog puštanja preko granice izrečena blaža mjera – premještaj. 

Nakon Klarićeve žalbe sve je vraćeno na početak, a dogodine bi za neke prijestupe već mogla nastupiti zastara.

Zanimljivo je da je uz međuvremenu policijska službenica koja je po Klarićevom nalogu pustila ljude preko granice proglašena krivom i kažnjena. Taj sumnjivi prelazak granice bio je prijavljen i USKOK-u, no nema informacija o epilogu tog postupka.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...