Škoro o Penavi: U zadnja dva vrlo teška mjeseca za obitelj i mene me nije nazvao ni jednom

Bivši šef Domovinskog pokreta, a sad član kluba Suverenista, Miroslav Škoro, za RTL Danas rekao je kako ne zna hoće li ostati potpredsjednik Sabora. 

– Vidjet će se za desetak dana, to je samo stvar koji će se model primijeniti – rekao je. Poručio je kako mu ta pozicija u ovom trenutku nije važna, ali mu nije važna “ni od prvog trenutka”. 

– Nisam se borio da bih bio na nekog privilegiranoj poziciji i ustvari, pozicija potpredsjednika Sabora je samo protokolarna pozicija – rekao je. 

‘Penava me u dva mjeseca nije nazvao’ 

Na pitanje je li se čuo s Ivanom Penavom koji je u subotu zauzeo mjesto šefa Domovinskog pokreta, Škoro kaže kako se provlači teza da su njih dvojica prijatelji, no da je Penava čovjek kojeg on poznaje i kojim se imao prigodu sresti par puta. 

– Međutim, biti prijatelj, ako je po definiciji biti prijatelj oni koji se poznaju u nuždi i nevolji, definitivno nisam bio s gospodinom Penavom. 

– U zadnjih dva mjeseca, vrlo teških mjeseca za mene i moju obitelj, nije me ni jednom nazvao – rekao je Škoro. 

Na pitanje je li ga razočarao, Škoro je rekao: 

– Da bi vas netko mogao razočarati, morate se prije s njim oduševiti. Tako da me nije razočarao. 

Na pitanje je li bilo potrebe da mu čestita na izboru, Škoro je rekao kako ga to nije iznenadilo. 

– Dakle, stranački vrh je to odradio, čini me se po onoj staroj Staljinovoj kada su izbori dobro pripremljeni ne treba ih i održati. Tako da, čestitam mu ovom prigodom – rekao je. 

Ne razmišlja o povlačenju iz politike 

Na pitanje kad će se učlaniti u Suvereniste, Škoro kaže da će to učiniti kad procijeni da je to dobro za njega, stranku i sve ljudi “koji na neki način očekuju da budem odgovoran prema njima jer su se počeli baviti politikom na neki način i zbog mene”. 

S Mostom, kaže, nije pregovarao, ali je razmijenio nekoliko poruka s Petrovom. Zahvalio mu je na podršci. 

Nije razmišljao da se povuče iz politike. 

– Mislio sam i kod same situacije kada sam podnio neopozivu ostavku da Domovinski pokret treba ići jednim smjerom u kojem ćemo iskoristiti ovo vrijeme koje je pred nama, a to je nekih tri godine da ojačamo maksimalno, da se ekipiramo kvalitetno. Bili smo u tom trenutku treća stranaka u državi. Međutim, došlo je do ozbiljnog razmimoilaženja sa suradnicima. Ja ne bih više vremena trošio niti na njih niti na ono što oni sada rade. Tako je, kako je. Ja ću se i dalje nastaviti baviti politikom – rekao je. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...