‘Slažemo se s Hermanovim izjavama oko mjere roditelj odgajatelj, ali iz 2019. godine’

Platforma Možemo! podsjetila je u ponedjeljak na oprečne stavove predsjednika zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana oko mjere roditelj odgajatelj te istaknula da se slažu s njegovim izjavama, ali ne današnjima nego onima iz 2019., kada je upozoravao na njezine štetne učinke.

“Slažemo se s Hermanom iz HDZ-a. Doduše, ne s onim što govori danas, nego s onim što je o štetnim učincima mjere roditelj odgojitelj govorio 2019”, objavio je Možemo! na Twitteru.

Herman se na jutrošnjoj konferenciji za medije oštro usprotivio ukidanju, odnosno skraćivanju te mjere i smanjenju mjesečne naknade za roditelje odgojitelje. 

“Ima li demografija u 21. stoljeću u Hrvatskoj pa i u čitavoj zapadnoj Europi svoju cijenu? Mi smatramo da ne, da je korist ove demografske mjere bila velika”, rekao je jutros Herman, a među ostalim, ocijenio da se radi o nestručnoj ocjeni Gradske vlasti da ta mjera ima dvojben demografski učinak. 

Možemo je objavio i isječak iz vijesti iz 2019., kada je Herman upozorava na njene nedostatke – da je neusklađena s nacionalnom demografskom politikom, ali i dugim izbivanjem roditelja odgojitelja sa tržišta rada.

Poručili su mu da je plan Možemo! na tragu upravo njegovih tadašnjih izjava – gradnja novih vrtića, povećanje kapaciteta, poštivanje pedagoškog standarda i poboljšavanje uvjeta za predškolski odgoj.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...