Smrt dječaka dva sela zavila u crno. Ispitat će 17-godišnjaka: ‘Ovo je takav šok i bol za sve’

Ni dva kilometra dijele dvije obitelji koje je slučaj iz Kostanjevca Riječkog zavio u crno. Što je krenulo po zlu pitaju se stanovnici naselja Sudovec i Pofuki u kojima su do jučer živjela dvojica nerazdvojnih prijatelja. Mlađi 16-godišnji učenik 2. razreda je u navodnom naguravanju u nedjelju oko 1.20 sati teško ozlijeđen i ubrzo je preminuo od ozljeda.

POGLEDAJTE VIDEO

Za njegovu smrt je osumnjičen godinu dana stariji i prijatelj iz susjednog naselja Pofuki, koji je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku zbog nanošenja teških ozljeda sa smrtnim ishodom. Koprivničko – križevačka policija je priopćila da je dovršila kaznenu prijavu protiv 17-godišnjeg osumnjičenika. Njega će tijekom dana dovesti na bjelovarski Županijski sud gdje će dati prvu izjavu vezanu uz događaj koji je zaprepastio 300-tinjak mještana koliko ih živi u oba naselja. Najvjerojatnije će odvjetništvo ići s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora za osumnjičenog maloljetnika kako bi moglo saslušati svjedoke nesvakidašnje tragedije.

Osumnjičeni je godinu dana stariji od pokojnika koji će biti sahranjen u utorak na mjesnom groblju u Gornjoj Rijeci. Obitelj preminulog mladića nije željela komentirati strašan događaj koji je šokirao roditelje, brata i sestru te ostale brojne članove obitelji koja živi u Sudovcu.

Kostanjevec Riječki: Mjesto gdje je na rođendanskog proslavi smrtno stradao 16-godišnjak

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

S druge pak strane, u ni dva kilometra udaljenom naselju Pofuki koje ima puno manje stanovnika od Sudovca su zgroženi činjenicom da je iz njihovog sela osumnjičen 17-godišnji mladić i to za smrt nerazdvojnog prijatelja. Rijetko tko želi išta reći. Slučajno smo naišli na bliskog člana obitelji osumnjičenog koji nam je uz suze ispričao da samo Bog zna što je krenulo po zlu.

– U subotu ih je baka osumnjičenog odvezla u Kostanjevac Riječki i u prvi tren su rekli kako ne idu na feštu već u gostionicu na biljar. Kasnije su se predomislili i završili na proslavi rođendana. Što se dogodilo, ne znam. Jedino znam da su bili od malih nogu nerazdvojni. Svaki slobodan trenutak su provodili ili kod nas ili kod obitelji preminulog mladića. Zajedno su išli u istu školu. Pokojnik u drugi a osumnjičeni u treći razred. Ovo je takav šok i bol za sve, a posebice za obitelj preminulog – kazao nam je blizak član obitelji dok su mu se suze slijevale niz lice. Dodajući kako si ne može ni pretpostaviti u kakvoj su patnji roditelji i obitelj pokojnog mladića koje su dobro poznavali.

Kostanjevec Riječki: Mjesto gdje je na rođendanskog proslavi smrtno stradao 16-godišnjak

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U nedjelju je na zgradi DVD-a Sudovec izvješena crna zastava jer je pokojni mladić od malih nogu bio član društva kao i njegov otac i tri strica. Poznanici su zapalili lampaše te nijemo koji trenutak stali ispred DVD-a.

 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...