Snijeg pada u Gorskom Kotaru i Lici, na nekim cestama promet zabranjen za kamione i tegljače

Temperature idu ispod nule idućih dana, a kako je vidljivo i na stranicama HAK-a, snijeg je prekrio prometnice autoceste u Gorskom Kotaru. HAK poziva vozače na oprez ukoliko voze tom dionicom.

Na stranicama HAK-a izvjestili su kako su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju (mjestimice) i Lici pada snijeg. Mogući su i odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. A vozačima savjetuju da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo i staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo-Kikovica (DC3), kao i na DC1 Vaganac-Gračac. Detaljan grafički prikaz cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na našoj Interaktivnoj karti.

Zimski su uvjeti i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog, G. Jelenja i Korenice, izvjestio je HAK.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...