Stigla prva osuđujuća presuda za napad na novinarku: Dobio šestomjesečnu uvjetnu kaznu

Ivan Lovrinčević je uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godine dana zbog napada na snimateljicu N1 televizije, do kojeg je došlo na Uskrs 2020. godine pokraj crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji.

Sutkinja je danas donijela presudu nakon samo jednog ročišta. Optužen je da je počinio kazneno djelo protiv javnog reda; prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi. Radi se o prvoj takvoj presudi koja je donesena prema novom Kaznenom zakonu za djelo prisile prema osobi koja obavlja posao od javnog interesa, piše Slobodna Dalmacija.

Lovrinčević se na ročištu izjasnio krivim za napad. Pred sutkinjom i oštećenom snimateljicom, nakon upita općinske državne odvjetnice, ispričao se zbog neprimjerenog ponašanja.

– Ispričavam se zbog ovog događaja, jako mi je žao, u mom ponašanju nije bilo nikakve namjere, reagirao sam instinktivno, danas shvaćam koliko je to bilo pogrešno, još se jednom ispričavam i garantiram da se takvo nešto više neće ponoviti – kazao je Lovrinčević, a snimateljica N1 televizije prihvatila je njegovu ispriku, što je bila olakotna okolnost za okrivljenog pri donošenju presude.

Općinsko državno odvjetništvo uvažilo je priznanje krivnje, kao i ispriku snimateljici koju je tog dana Lovrinčević udario rukom po kameri dok je snimala događaj od javnog interesa. Više je puta ponovio kako je svjestan toga što je učinio i da tako nešto nikada ne bi ponovio niti bi se obraćao takvim riječima ‘ljudima koji obavljaju svoj posao niti bi ih pokušao u tome spriječiti te se zbog toga naročito kaje’.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...