Što rade sretni parovi? | 24sata


Timski rad važan je sastojak održivosti dugoročnih veza, omogućavajući partnerima da njeguju zajedničke ciljeve odnosa i stvaraju smislen, zajednički život, kaže bračna i obiteljska terapeutkinja, dr. Jenni Skyler, piše Yahoo!.

POGLEDAJTE VIDEO: Djevojka se nije poljubila do vjenčanja

Ako tražite više načina kako provesti smisleno vrijeme sa svojim partnerom, stručnjaci donose sedam stvari koje sretni parovi uvijek rade zajedno:

1. Zajedno jedite

Ovisno o vašem rasporedu, vjerojatno nije realno očekivati da ćete svaki obrok jesti zajedno, ali kad god možete, stručnjaci predlažu da se potrudite sjesti za doručak, ručak ili večeru s partnerom. 

– Zajednička večera omogućava parovima da se ponovno povežu nakon što su cijeli dan bili odvojeni. Dijeljenje obroka znači dijeljenje užitka u hrani i može biti korijen smislenog razgovora koji će parove emocionalno povezati – kaže dr. Skyler.

2. Idite u krevet zajedno u isto vrijeme

Opet, nije uvijek moguće ići u krevet u isto vrijeme, ali važno je potruditi se što češće to raditi. 

Happy Young Couple Cuddling Together in the Bed Sleeping at Night. Beautiful Girl and Handsome Boy Sleeping Together, Sweetly Embracing Each other. Top Down Shot.

Foto: gorodenkoff

– Čin zajedničkog spavanja u krevetu simbolizira posebnost zajednice koju je par stvorio. Osim toga, zajedničko spavanje povećava mogućnost seksa ili barem maženja prije drijemanja – kaže dr. Skyler.

3. Mazite se svaki dan

Pokušajte se maziti svaki dan, čak i ako je to samo na nekoliko minuta.

– Dodirivanje kože oslobađa oksitocin koji osnažuje vezu dvije osobe, a i povećava bliskost među parovima – kaže dr. Skyler. 

4. Idite na izlaske

Čak i ako ste zajedno godinama, pa čak i desetljećima, važno je da nikada ne prestajete izlaziti ili imati poseban dan ili noć samo vas dvoje. 

– Mnogo je istraživanja koja pokazuju da to poboljšava zadovoljstvo u odnosima, seksualno zadovoljstvo i smanjuje stopu razvoda. Plus, sjajan je način za zabavu, ponovno otkrivanje sebe i partnera te udaljavanje od svakodnevnih obaveza – kaže psihologinja, dr. Paulette Sherman. 

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

5. ‘Pobjegnite’ zajedno

– Bilo da se radi o jednoj noći, vikendu ili jednotjednom odmoru, ‘bijeg’ je sjajan je način da obnovite svoju vezu i stvorite pozitivne osjećaje i uspomene. To nas izbacuje iz rutine i daje vezi prijeko potrebno osvježenje – objašnjava psihologinja, dr Mary Ann Mercer.

6. Provedite praznike zajedno

Praznici su uvijek posebno vrijeme za parove.

– Važno je odvojiti vrijeme od posla i drugih obaveza te planirati obiteljske ili rituale u dvoje kako bismo zajedno obilježili te posebne prigode. To nam daje trenutke kojima se zajedno možemo radovati – kaže dr. Sherman.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

7. Slavite sitnice

Ne morate čekati neku obljetnicu da bi slavili vašu vezu i brak. Dr. Mercer predlaže da u svom kalendaru obilježite datum upoznavanja, zaruka i vjenčanja, ali i da slavite male trenutke, poput unaprjeđenja na poslu ili postizanja nekog osobnog cilja.

Najčitaniji članciSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...