Stožer danas ima presicu, idu s novim mjerama: Covid potvrde se šire, ali ne na šoping centre?

Stožer će da danas na presici predstaviti strože mjere.

Pričao je o tome i Vili Beroš, najbitnija stavka novih mjera su covid potvrde koje se šire i sad će vam trebati na više mjesta.

Pogledajte video: Jučer je bio najgori dan u Hrvatskoj

Kako stvari stoje, zasad ne za kafiće i shopping centre, ali kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Covid potvrde uvest će u sve državne, lokalne i regionalne institucije.

U Stožeru još razmatraju i što sa zaposlenicima škola, koji su prema prvim najavama izuzeti iz ovog paketa škola.

Ali kako piše Jutarnji, Stožer razmatra da covid potvrdu uvedu i zaposlenicima u odgoju i obrazovanju koji na posao ne bi mogli bez covid potvrde ili dokaza o preboljenju.

Tu je i treća opcija, kao što su uveli za zdravstvo i socijalnu skrb, testiranja dvaput tjedno.

Najgori dan u Hrvatskoj

Jučer je u Hrvatskoj bilo 6310 pozitivnih. To je najgori dan u epidemiološkom smislu od početka epidemije. Korona zatvara bolnice, sve više ih prelazi na hladni pogon, u Zagrebu je pozitivno 56 posto testiranih.

Prije ovih šest tisuća, vrhunac je bio kad smo imali 4620 novozaraženih u jednom danu, 10. prosinca prošle godine. Brojku od četiri tisuće novih slučajeva dnevno prešli smo prije nego prošle godine. Lani smo prvi put preko 4000 imali 26. studenog. 

Bolnice su već sad pod sve većim pritiskom, prema podacima koje smo dobili, u primarnim respiratornim centrima u prosjeku je zauzeto preko 76 posto kreveta i oko 25 posto respiratora.

U zagrebačkim bolnicama popunjeni su gotovo svi Covid kapaciteti, a zdravstvene ustanove diljem Hrvatske napravile su plan početka otkazivanja takozvanog hladnog programa. 
KBC Split već je otkazao sve zahvate osim onih hitnih. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...