Stožer danas objavio kad uvode covid potvrde i tko ih sve mora imati. Evo kako ih izvaditi…

Stožer je uveo obavezne Covid potvrde od 16. studenog za državne i javne službe, zaposlene u tim službama i sve koji dolaze u te službe nešto obaviti.

Neki fakulteti uveli su to i za studente, a ne samo zaposlenike. Nije isključeno kako će se, obzirom na epidemiološku situaciju, širiti upotreba covid potvrda pa nije loše podsjetiti kako ih izvaditi.

Ako smo cijepljeni ili smo Covid-19 preboljeli, odnosno testirani smo na koronu u traženom roku, imamo pravo na EU Covid potvrdu.

Pogledajte video: Kako izvaditi covid potvrdu

Kako izvaditi Covid potvrdu?

Moguće ju je dobiti preko sustava e-Građani, u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), na svim mjestima za testiranje na Covid-19, kojih je oko 200 u cijeloj Hrvatskoj, a tiskanu potvrdu, ili poslanu na mail, možemo podignuti i u ljekarnama.

Preko sustava e-Građani potvrdu možemo isprintati ili je poslati na mail, no postoji i mobilna aplikacija CovidGO, preko koje možemo u m-novčanik pohraniti svoju, ali i potvrdu, primjerice, za djecu, ako je imaju. 

Koliko traje Covid potvrda?

Kako kome odgovara, potvrda može biti papirnata, spremljena u PDF formatu, u mobilnoj aplikaciji na mobitelu… 

Za one koji su cijepljeni potvrda vrijedi 365 dana.

Što s Covid potvrdom ako primim 3. dozu?

Ako primite 3. dozu, trebate zatražiti novu covid potvrdu koja će vrijediti godinu dana od primanja 3. doze, jer se one ne produžuju automatski.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...