Strava u Austriji: Četvero djelatnika doma za starije mučilo i zlostavljalo štićenike

Četvero njegovatelja u domu za starije i nemoćne u Austriji osumnjičeni su za zanemarivanje, mučenje i seksualno zlostavljanje štićenika u domu.

Tri žene i muškarac u dobi od 35 do 40 godina koji su radili u domu za starije i nemoćne u Sitzenberg-Reidlingu u Donjoj Austriji pod istragom su još od ovog proljeća, branili su se šutnjom, a njihov odvjetnik Stefan Gloß tražio je prekid postupka, prenosi Kurier.

Međutim, prije nekoliko dana isplivale su fotografije stravičnog zlostavljanja koje su kružile u jednoj chat grupi na WhatsAppu. Te fotografije predane su javnom tužitelju, a sada se istražuje koliko je štićenika bilo žrtvama zlostavljanja.

Odvjetnik pacijenata Gerald Bachinger rekao je kako je iznenađen optužbama jer je voditelj doma dosad uvijek bio otvoren i transparentan, ali kako očito nitko nije imun od ovakvih incidenata. U istragu se uključilo državno odvjetništvo i Ured pučkog pravobranitelja te državno stručno nadzorno tijelo.

Riječ je o privatnom domu za starije kojim upravlja tvrtka SeneCura. Glasnogovornica te tvrtke rekla je kako su zaposlenici čuli da se štićenici žale i sve su odmah prijavili upravi doma. Četvero osumnjičenih djelatnika odmah je dobilo otkaz, a tvrtka je osnovala i interno istražno povjerenstvo.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...