Sud zabranio H-Alteru objavu članaka o Buljan Flander

Portalu H-alter Općinski građanski sud u Zagrebu odredio je u utorak privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike Gordane Buljan Flander.

Takvu odluku donio je sudar Andrija Krivak ‘radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ravnateljice Poliklinike Gordane Buljan Flander’, navodi se u rješenju. 

Podsjetimo, na H-alteru je u proteklim tjednima objavljena serija tekstova o uznemiravajućim iskustvima žrtava obiteljskog nasilja u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba čija je Buljan Flander ravnateljica.

Riječ je o seriji tekstova novinarke Jelene Jindre koji su objavljeni proteklih mjeseci na portalu H-alter pod naslovom “Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?”.

Kako se navodi, spomenuta privremena mjera ostaje na snazi ostaje na snazi do pravomoćnog okončanja postupka koji su predlagatelji osiguranja dužni pokrenuti radi opravdanja navedene privremene mjere ili do drugačije odluke suda na prijedlog predlagatelja ili protivnika osiguranja.

Toni Gabrić, urednik H-Altera za RTL.hr rekao je da su jučer dobili informacije da im je nešto ostavljeno u e-pisarnici suda te da se radi o zahtjevu Poliklinike i njihove odvjetnice. Kazao je kako će je sutra podignuti i detaljno pogledati mjeru koju je propisao Općinski građanski sud u Zagrebu.

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...