Tajna bijelog kombija: Kako su milijuni Fejs ‘detektiva’ odveli policiju i FBI do tijela djevojke

Leš Gabby Petito(22) pronađen je u nedjelju u Nacionalnoj šumi Bridger -Teton u Wyomingu nakon što su YouTuberi Jenn i Kyle Bethune pregledavajući osobni video zapis snimljen sa svog putovanja, primijetili kombi na snimci koji odgovara opisu kombija u kojem se vozila Gabby i upozorili nadležne.

 – Većina agencija nema toliko detektiva za traženje svjedoka, za traženje bilo kakvih dokaza. Sada imamo toliko očiju, milijune civilnih istražitelja, jer su oni sada u potrazi –  rekao je umirovljeni detektiv NYPD Michael Alcazar za Washington Post.

Naime, Jenn i Kyle Bethune, poznati na YouTubeu kao “Red White & Bethune”, odmah su materijal predali FBI-ju.  

Video je snimljen 27. kolovoza oko 18:30 sati u kampu Spread Creek.

Policija se dala u potragu i ove nedjelje u šumi Bridger-Teton pronađeni su ostaci tijela za koje se vjeruje da pripadaju nestaloj Gabby.  No, FBI ne želi ništa komentirati dok ne stignu nalazi obdukcije.

Zaručnik ne razgovara sa istražiteljima

Iako su neki savjeti korisnika društvenih mreža na Internetu bili beskorisni, no, drugi su istražiteljima pružili ključne informacije – a možda i pomogli pronaći tragove dok istražitelji pokušavaju sastaviti slučaj.

Podsjetimo, Gabby Petito nije viđena otkad se njezin zaručnik, Brian Laundrie, 1. rujna vratio kući s višemjesečnog izleta bez nje.

Petito i Laundrie napustili su New York u lipnju, krenuli na zapad bijelim kombijem i planirali su posjetiti nacionalne parkove i dokumentirati putovanje na društvenim mrežama.

Petito je 25. kolovoza objavila svoju posljednju fotografiju.

Laundrie, koji je živio s Petit u North Portu, južno od St. Petersburga na zapadnoj obali Floride, odbio je razgovarati sa istražiteljima.

Svi pomažu riješiti slučaj

Korisnica TikToka Miranda Baker otkrila je u nizu video zapisa da su ona i njezin dečko 29. kolovoza u Grand Tetonu vozili muškarca za kojeg vjeruje da je zaručnik Brian Laundrie.

Baker tvrdi da im je muškarac rekao da mora ići u Jackson, kamo su ona i njezin dečko krenuli. 

Laundrie  je nosio ‘ruksak, duge rukave, hlače i cipele za planinarenje’ i TikTokerica je rekla da je prije nego što je sjeo u auto ponudio paru 200 dolara kako bi ga prevezli oko 15 km.

No, 20 – ak minuta kasnije navodno tražio da izađe.

Na Facebook stranici ‘Find Gabby’ javljaju se mnogi.

Jedni su primijetili su da je na postojećim videima i fotografijama otkrivena hrđa u blizini poklopca benzina na kombiju, ista hrđa kakva je i na originalnom kombiju. Također, primijetili su i sandalu blizu vozila, sličnu onoj koju je Gabby nosila.

Šešir sa širokim obodom na nadzornoj ploči kombija u videu također se činio sličnim šeširu koji je Petito nosila u svom posljednjem postu na Instagramu 25. kolovoza. 

Obitelj Gabby Petito zahvalila je svima na pomoći.

Potom se javila gospođa iz Idaha koja je otkrila kako vjeruje da su Petito i Laundrie krajem kolovoza svratili u njezinu trgovinu na putu za nacionalni park Yellowstone.

Jedna korisnica je na Facebooku kazala da je par 25. ili 26. kolovoza navratio u njenu trgovinu u kojoj se zadržao 15 do 20 minuta.

 – Rekli su mi da putuju s Floride. Upravo su bili u Teton Parku i rekli su da su zainteresirani za odlazak u Yellowstone, a ja sam im rekla da mogu otići na zapadni ulaz. Činilo se da su sretni, a kad su otišli, ona je s vrata povikala da su zaručeni, a zatim sam im čestitala.

Policija traži zaručnika

Kamp, gdje su pronađeni posmrtni ostaci nesretne djevojke, ostat će još neko vrijeme zatvoren s obzirom na to da će istraga potrajati.

Obitelj Laundrie Briana nije vidjela tri dana. Policija trenutno intenzivno traga za njim. FBI pretražuje njegov stan.

Njegov odvjetnik je ranije kazao da je savjetovao svom klijentu da šuti navodeći povijest pogrešnih osuda policije i tužilaštva za  zločine usredotočene na romantične partnere.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...