Tomašević najavio osam velikih projekata: Imamo renesansu u kapitalnim investicijama

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u povodu tri godine mandata kaže kako je ponosan na to da su stabilizirali financije, zbog čega imaju renesansu u kapitalnim investicijama i jedini su grad u Hrvatskoj koji unatoč inflaciji nije povisio cijene ni jedne usluge građanima. “},{“text”:”Početkom lipnja bit će tri godine od kada ste preuzeli upravljanje Zagrebom. Kako ih ocjenjujete? “,”type”:”p”,”element”:”

Početkom lipnja bit će tri godine od kada ste preuzeli upravljanje Zagrebom. Kako ih ocjenjujete? 

“},{“text”:”Ponosan sam na to da smo stabilizirali i ozdravili financije Grada. Nakon 13 godina je konačno vraćen međunarodni kreditni rejting Grada u investicijski.”,”type”:”p”,”element”:”

Ponosan sam na to da smo stabilizirali i ozdravili financije Grada. Nakon 13 godina je konačno vraćen međunarodni kreditni rejting Grada u investicijski.

“},{“text”:”Jedini smo grad koji unatoč inflaciji nije poskupio ni komunalne usluge, a niti cijenu vrtića i domova za starije i nemoćne.”,”type”:”p”,”element”:”

Jedini smo grad koji unatoč inflaciji nije poskupio ni komunalne usluge, a niti cijenu vrtića i domova za starije i nemoćne.

“},{“text”:”Zagrebački holding drugu godinu zaredom pozitivno posluje, a uz to se i razdužuje, prvo su javno poduzeće u Hrvatskoj koje je izdalo obveznicu povezanu s ekološkom održivošću.  “,”type”:”p”,”element”:”

Zagrebački holding drugu godinu zaredom pozitivno posluje, a uz to se i razdužuje, prvo su javno poduzeće u Hrvatskoj koje je izdalo obveznicu povezanu s ekološkom održivošću.  

“},{“id”:”980502″,”src”:””,”type”:”article”,”title”:”Tomislav Tomašević i Kličko su potpisali sporazum o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Kijeva”,”element”:”“,”custom_description”:””},{“text”:”Od 1. lipnja uvodimo besplatan javni prijevoz za sve starije od 65 godina, te će se 160.000 sugrađana besplatno voziti ZET-om, a to je kao cijeli Split. Svim građanima Zagreba je od početka svibnja omogućena besplatna vožnja Žičarom. “,”type”:”p”,”element”:”

Od 1. lipnja uvodimo besplatan javni prijevoz za sve starije od 65 godina, te će se 160.000 sugrađana besplatno voziti ZET-om, a to je kao cijeli Split. Svim građanima Zagreba je od početka svibnja omogućena besplatna vožnja Žičarom. 

“},{“text”:”Grad je završio preko 90 posto projekata poslijepotresne obnove gradskih zgrada i infrastrukture, od 207 završili smo 188. “,”type”:”p”,”element”:”

Grad je završio preko 90 posto projekata poslijepotresne obnove gradskih zgrada i infrastrukture, od 207 završili smo 188. 

“},{“text”:”Možemo se pohvaliti sa čak 16 novih, dograđenih i obnovljenih osnovnih i srednjih škola, od čega je osam sufinancirano iz EU fondova, a osam iz gradskog proračuna.”,”type”:”p”,”element”:”

Možemo se pohvaliti sa čak 16 novih, dograđenih i obnovljenih osnovnih i srednjih škola, od čega je osam sufinancirano iz EU fondova, a osam iz gradskog proračuna.

“},{“text”:”Do kraja mandata izgradit ćemo još pet škola, što je ukupno čak 21 školu u jednom mandatu. Lani smo izgradili četiri vrtića, pet ćemo izgraditi do rujna, a još pet do kraja ove godine.”,”type”:”p”,”element”:”

Do kraja mandata izgradit ćemo još pet škola, što je ukupno čak 21 školu u jednom mandatu. Lani smo izgradili četiri vrtića, pet ćemo izgraditi do rujna, a još pet do kraja ove godine.

“},{“id”:”984715″,”src”:””,”type”:”article”,”title”:”Tomašević najavio značajno veća ulaganja u vrhunski, školski i rekreativni sport”,”element”:”“,”custom_description”:””},{“text”:”Povećali smo plaće u vrtićima i u godinu dana zaposlili dodatnih oko 550 zaposlenika. Za 66 posto u odnosu na 2021. povećali smo subvencije privatnim vrtićima kako oni ne bi podizali cijene.”,”type”:”p”,”element”:”

Povećali smo plaće u vrtićima i u godinu dana zaposlili dodatnih oko 550 zaposlenika. Za 66 posto u odnosu na 2021. povećali smo subvencije privatnim vrtićima kako oni ne bi podizali cijene.

“},{“text”:”U dva desetljeća, do 2021. je na krovove javnih gradskih zgrada postavljeno 0,7 megavata sunčanih elektrana, a mi smo u tri godine to učetverostručili, dok ćemo u sljedećih godinu i pol tu brojku povećati 20 puta. “,”type”:”p”,”element”:”

U dva desetljeća, do 2021. je na krovove javnih gradskih zgrada postavljeno 0,7 megavata sunčanih elektrana, a mi smo u tri godine to učetverostručili, dok ćemo u sljedećih godinu i pol tu brojku povećati 20 puta. 

“},{“text”:”U odnosu na to da je Zagreb u vrijeme bivšeg gradonačelnika bio \”simbol korupcije\”, mi u ove tri godine nemamo niti jednu korupcijsku aferu.”,”type”:”p”,”element”:”

U odnosu na to da je Zagreb u vrijeme bivšeg gradonačelnika bio \”simbol korupcije\”, mi u ove tri godine nemamo niti jednu korupcijsku aferu.

“},{“id”:”2781364″,”alt”:””,”src”:”https://cms.24sata.hr/media/images/2024-18/pxl-300424-113835757.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:”Zagreb: Radovi na starom Paromlinu dobijaju zamah”,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””},{“text”:”Počeli smo projekt Paromlin, jer kad smo preuzeli upravljanje u proračunu za 2021. je bilo planirano 132 milijuna eura od prodaje zemljišta Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke, a tada smo naslijedili i deficit od 185 milijuna eura.”,”type”:”p”,”element”:”

Počeli smo projekt Paromlin, jer kad smo preuzeli upravljanje u proračunu za 2021. je bilo planirano 132 milijuna eura od prodaje zemljišta Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke, a tada smo naslijedili i deficit od 185 milijuna eura.

“},{“text”:”Uspjeli smo u pola godine rebalansirati proračun da ne odemo na 317 milijuna eura deficita i da ne prodamo ta vrijedna zemljišta, kako bismo ih mogli revitalizirati. Prethodna Gradska skupština je predvidjela da će im za otplaćivanje deficita trebati četiri godine, a mi smo to uspjeli riješiti u dvije godine.”,”type”:”p”,”element”:”

Uspjeli smo u pola godine rebalansirati proračun da ne odemo na 317 milijuna eura deficita i da ne prodamo ta vrijedna zemljišta, kako bismo ih mogli revitalizirati. Prethodna Gradska skupština je predvidjela da će im za otplaćivanje deficita trebati četiri godine, a mi smo to uspjeli riješiti u dvije godine.

“},{“text”:”Koje kapitalne projekte namjeravate realizirati? “,”type”:”p”,”element”:”

Koje kapitalne projekte namjeravate realizirati? 

“},{“text”:”Osam je strateških kapitalnih projekata. To su Paromlin, Dom sportova, bazen Špansko, Sarajevska ulica, Podbrežje, Kino Europa, Heinzelova ulica i stadion u Kranjčevićevoj. “,”type”:”p”,”element”:”

Osam je strateških kapitalnih projekata. To su Paromlin, Dom sportova, bazen Špansko, Sarajevska ulica, Podbrežje, Kino Europa, Heinzelova ulica i stadion u Kranjčevićevoj. 

“},{“text”:”Paromlin je najveća kapitalna investicija od oko 80 milijuna eura, oko pola novca očekujemo iz EU fondova. Radovi su počeli prije mjesec dana, trajat će dvije godine i dobit ćemo novi društveno-kulturni obrazovni centar s knjižnicom suvremenog, skandinavskog tipa.”,”type”:”p”,”element”:”

Paromlin je najveća kapitalna investicija od oko 80 milijuna eura, oko pola novca očekujemo iz EU fondova. Radovi su počeli prije mjesec dana, trajat će dvije godine i dobit ćemo novi društveno-kulturni obrazovni centar s knjižnicom suvremenog, skandinavskog tipa.

“},{“id”:”2432040″,”alt”:””,”src”:”https://cms.24sata.hr/media/images/2022-46/dom-sportova1.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:””,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””},{“text”:”Radovi na konstruktivnoj obnovi Doma sportova kreću u lipnju, na bazenu Špansko počet će početkom srpnja, a krajem srpnja počet će cestovni dio radova u Sarajevskoj, a u rujnu na tramvajskoj pruzi od Ranžirnog kolodvora do Mosta mladosti.”,”type”:”p”,”element”:”

Radovi na konstruktivnoj obnovi Doma sportova kreću u lipnju, na bazenu Špansko počet će početkom srpnja, a krajem srpnja počet će cestovni dio radova u Sarajevskoj, a u rujnu na tramvajskoj pruzi od Ranžirnog kolodvora do Mosta mladosti.

“},{“text”:”U rujnu će početi gradnja zgrade s oko 300 stanova za socijalni i priuštivi najam u Podbrežju.”,”type”:”p”,”element”:”

U rujnu će početi gradnja zgrade s oko 300 stanova za socijalni i priuštivi najam u Podbrežju.

“},{“text”:”Radovi na obnovi Kina Europa krenut će krajem godine, kada će početi i radovi na gradnji tramvajske pruge u Heinzelovoj te će početi i gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj s oko 11.000 mjesta. Tek kada taj stadion bude završen, počet ćemo rušiti stari stadion u Maksimiru.     “,”type”:”p”,”element”:”

Radovi na obnovi Kina Europa krenut će krajem godine, kada će početi i radovi na gradnji tramvajske pruge u Heinzelovoj te će početi i gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj s oko 11.000 mjesta. Tek kada taj stadion bude završen, počet ćemo rušiti stari stadion u Maksimiru.     

“},{“text”:”Kako teku pripreme za gradnju Maksimirskog stadiona? “,”type”:”p”,”element”:”

Kako teku pripreme za gradnju Maksimirskog stadiona? 

“},{“id”:”2248237″,”alt”:””,”src”:”https://cms.24sata.hr/media/images/2022-02/pxl-110122-91429091.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:”Zagreb: Stadion u Maksimiru”,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””},{“text”:”U lipnju ćemo imati Studiju izvodljivosti vezanu za troškove izgradnje i za model kako da što manje opteretimo, ili uopće ne opteretimo, gradski proračun.”,”type”:”p”,”element”:”

U lipnju ćemo imati Studiju izvodljivosti vezanu za troškove izgradnje i za model kako da što manje opteretimo, ili uopće ne opteretimo, gradski proračun.

“},{“text”:”Da bi to bilo privatnom investitoru isplativo planiraju se uz stadion i trgovački centar, garaža, hotel i poslovni prostori koji bi mogli pokriti troškove izgradnje stadiona koji će imati oko 35.000 mjesta i  natkrivene tribine.”,”type”:”p”,”element”:”

Da bi to bilo privatnom investitoru isplativo planiraju se uz stadion i trgovački centar, garaža, hotel i poslovni prostori koji bi mogli pokriti troškove izgradnje stadiona koji će imati oko 35.000 mjesta i  natkrivene tribine.

“},{“text”:”Mora se napraviti i međunarodni arhitektonsko-urbanistički natječaj. “,”type”:”p”,”element”:”

Mora se napraviti i međunarodni arhitektonsko-urbanistički natječaj. 

“},{“text”:”Promet je veliki problem, što radite na rješavanju? “,”type”:”p”,”element”:”

Promet je veliki problem, što radite na rješavanju? 

“},{“text”:”Do kraja godine bit će obnovljen Jadranski most, dvije godine se obnavlja jer ga nismo mogli potpuno zatvoriti za promet, i jer od 1981. kada je izgrađen, nikada nije obnavljan. Inzistiram na tome da sve naše mostove obnovimo i ojačamo kako bi bili otporniji na potrese, do sada smo u to investirali preko 20 milijuna eura i investirat ćemo još barem dva puta toliko.”,”type”:”p”,”element”:”

Do kraja godine bit će obnovljen Jadranski most, dvije godine se obnavlja jer ga nismo mogli potpuno zatvoriti za promet, i jer od 1981. kada je izgrađen, nikada nije obnavljan. Inzistiram na tome da sve naše mostove obnovimo i ojačamo kako bi bili otporniji na potrese, do sada smo u to investirali preko 20 milijuna eura i investirat ćemo još barem dva puta toliko.

“},{“id”:”2714217″,”alt”:””,”src”:”https://cms.24sata.hr/media/images/2024-03/pxl-110722-94579279.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:””,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””},{“text”:”Radimo na prometnoj studiji za novi Jarunski most. Počeli su radovi na obnovi tramvajske infrastrukture na okretištu Mihaljevac, za što očekujemo EU sufinanciranje. Obnovit ćemo tramvajske pruge na Ribnjaku i Branimirovoj. Prvi puta nakon 20 godina proširit ćemo tramvajsku mrežu, tramvaji će voziti u Heinzelovoj i Sarajevskoj.”,”type”:”p”,”element”:”

Radimo na prometnoj studiji za novi Jarunski most. Počeli su radovi na obnovi tramvajske infrastrukture na okretištu Mihaljevac, za što očekujemo EU sufinanciranje. Obnovit ćemo tramvajske pruge na Ribnjaku i Branimirovoj. Prvi puta nakon 20 godina proširit ćemo tramvajsku mrežu, tramvaji će voziti u Heinzelovoj i Sarajevskoj.

“},{“text”:”Uz 65 novih autobusa ZET-a, sufinanciranjem iz EU fondova kupit ćemo ih još 100 na struju ili vodik te barem 30 rabljenih jer nam plinski izlaze iz funkcije.”,”type”:”p”,”element”:”

Uz 65 novih autobusa ZET-a, sufinanciranjem iz EU fondova kupit ćemo ih još 100 na struju ili vodik te barem 30 rabljenih jer nam plinski izlaze iz funkcije.

“},{“text”:”Imamo i 20 novih tramvaja koji se proizvode u Končaru, prvi će doći na proljeće, kupit ćemo ih još 40. Kupili smo i 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga. Želim da krajem 2025. sve tramvaje koji nisu niskopodni maknemo iz prometa. Zaštitit ćemo žutu traku kako bi tramvaji mogli nesmetano voziti.”,”type”:”p”,”element”:”

Imamo i 20 novih tramvaja koji se proizvode u Končaru, prvi će doći na proljeće, kupit ćemo ih još 40. Kupili smo i 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga. Želim da krajem 2025. sve tramvaje koji nisu niskopodni maknemo iz prometa. Zaštitit ćemo žutu traku kako bi tramvaji mogli nesmetano voziti.

“},{“text”:”U tijeku je i uspostava automatskog upravljanja prometom, ove godine ćemo 127 raskrižja uvesti u taj sustav.”,”type”:”p”,”element”:”

U tijeku je i uspostava automatskog upravljanja prometom, ove godine ćemo 127 raskrižja uvesti u taj sustav.

“},{“text”:”Uskoro će završiti prva faza nove Branimirove, a velika prometna investicija je Kolakova ulica, čime ćemo dobiti obilaznicu od preko sedam kilometara na sjevernoj strani Sesveta i Dubrave.”,”type”:”p”,”element”:”

Uskoro će završiti prva faza nove Branimirove, a velika prometna investicija je Kolakova ulica, čime ćemo dobiti obilaznicu od preko sedam kilometara na sjevernoj strani Sesveta i Dubrave.

“},{“text”:”Veliki je problem i gospodarenje otpadom?“,”type”:”p”,”element”:”

Veliki je problem i gospodarenje otpadom?

“},{“id”:”2499991″,”alt”:””,”src”:”https://cms.24sata.hr/media/images/2023-09/283415745-717740466093158-2006535650071010962-n.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:””,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””},{“text”:”Kad sam postao gradonačelnik grad se zvao \”Kantograd\”. Prije godinu i pol uveli smo novi model odvoza i naplate otpada. Do srpnja ćemo postaviti svih 150 podzemnih spremnika u centru, postavili smo ih već više od 100. U ostalim dijelovima grada postavljaju se boksevi koje Grad do kraja godine financira, a u rujnu će se početi postavljati polupodzemni spremnici.”,”type”:”p”,”element”:”

Kad sam postao gradonačelnik grad se zvao \”Kantograd\”. Prije godinu i pol uveli smo novi model odvoza i naplate otpada. Do srpnja ćemo postaviti svih 150 podzemnih spremnika u centru, postavili smo ih već više od 100. U ostalim dijelovima grada postavljaju se boksevi koje Grad do kraja godine financira, a u rujnu će se početi postavljati polupodzemni spremnici.

“},{“text”:”Za obiteljske kuće ćemo do kraja godine podijeliti 90.000 kanti za plastiku i metal kako se više ne bi vješale žute vrećice po ogradama, a do sada ih je podijeljeno preko 12.000.”,”type”:”p”,”element”:”

Za obiteljske kuće ćemo do kraja godine podijeliti 90.000 kanti za plastiku i metal kako se više ne bi vješale žute vrećice po ogradama, a do sada ih je podijeljeno preko 12.000.

“},{“text”:”Povećali smo broj reciklažnih dvorišta na 21, za Čistoću je kupljen 41 novi kamion i povećavamo broj radnika.”,”type”:”p”,”element”:”

Povećali smo broj reciklažnih dvorišta na 21, za Čistoću je kupljen 41 novi kamion i povećavamo broj radnika.

“},{“text”:”Biootpad predajemo privatnim oporabiteljima sve dok nam se ne odobri sanacija kompostane nakon odrona na odlagalištu Jakuševec. Centar za gospodarenje otpadom gradit će se u Resniku, plan je otvoriti ga do kraja 2028. “,”type”:”p”,”element”:”

Biootpad predajemo privatnim oporabiteljima sve dok nam se ne odobri sanacija kompostane nakon odrona na odlagalištu Jakuševec. Centar za gospodarenje otpadom gradit će se u Resniku, plan je otvoriti ga do kraja 2028. 

“},{“text”:”Očekujete li onda i novi mandat?“,”type”:”p”,”element”:”

Očekujete li onda i novi mandat?

“},{“text”:”Naravno. Zbog svega učinjenog vjerujem da ću dobiti ponovno povjerenje Zagrepčana i namjeravam se za godinu dana ponovno kandidirati za gradonačelnika.   “,”type”:”p”,”element”:”

Naravno. Zbog svega učinjenog vjerujem da ću dobiti ponovno povjerenje Zagrepčana i namjeravam se za godinu dana ponovno kandidirati za gradonačelnika.   

“},{“text”:”Imate li viziju za novi mandat, nešto ključno što trebate napraviti? “,”type”:”p”,”element”:”

Imate li viziju za novi mandat, nešto ključno što trebate napraviti? 

“},{“text”:”Ima još stvari koje u ovom mandatu mislimo napraviti a koje će biti ključna podloga za sljedeći. Do kraja godine očekujem da Skupština izglasa izmijenjeni Generalni urbanistički plan (GUP), prvi put nakon osam godina.”,”type”:”p”,”element”:”

Ima još stvari koje u ovom mandatu mislimo napraviti a koje će biti ključna podloga za sljedeći. Do kraja godine očekujem da Skupština izglasa izmijenjeni Generalni urbanistički plan (GUP), prvi put nakon osam godina.

“},{“text”:”Za razliku od svih izmjena GUP-a do sada od strane bivše vlasti gdje su se zelene površine pretvarale u stambene, mješovite i komercijalne namjene, sada ćemo imati prvi put obrnuti trend gdje će neka zemljišta mješovite, komercijalne i stambene namjene postati zelenima.”,”type”:”p”,”element”:”

Za razliku od svih izmjena GUP-a do sada od strane bivše vlasti gdje su se zelene površine pretvarale u stambene, mješovite i komercijalne namjene, sada ćemo imati prvi put obrnuti trend gdje će neka zemljišta mješovite, komercijalne i stambene namjene postati zelenima.

“},{“id”:”982385″,”src”:””,”type”:”article”,”title”:”Tomislav Tomašević: Inspekcija obustavlja rad na kompostani Markuševec, nema problema!”,”element”:”“,”custom_description”:””},{“text”:”Novi GUP će ocrtati viziju za zeleniji, pravedniji i uređeniji Zagreb.”,”type”:”p”,”element”:”

Novi GUP će ocrtati viziju za zeleniji, pravedniji i uređeniji Zagreb.

“},{“text”:”Razgovarala: Marina Bujan”,”type”:”p”,”element”:”

Razgovarala: Marina Bujan

“}],”content_elements”:[{“text”:”Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u povodu tri godine mandata kaže kako je ponosan na to da su stabilizirali financije, zbog čega imaju renesansu u kapitalnim investicijama i jedini su grad u Hrvatskoj koji unatoč inflaciji nije povisio cijene ni jedne usluge građanima. “,”type”:”p”,”element”:”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u povodu tri godine mandata kaže kako je ponosan na to da su stabilizirali financije, zbog čega imaju renesansu u kapitalnim investicijama i jedini su grad u Hrvatskoj koji unatoč inflaciji nije povisio cijene ni jedne usluge građanima. 

“},{“text”:”Početkom lipnja bit će tri godine od kada ste preuzeli upravljanje Zagrebom. Kako ih ocjenjujete? “,”type”:”p”,”element”:”

Početkom lipnja bit će tri godine od kada ste preuzeli upravljanje Zagrebom. Kako ih ocjenjujete? 

“},{“text”:”Ponosan sam na to da smo stabilizirali i ozdravili financije Grada. Nakon 13 godina je konačno vraćen međunarodni kreditni rejting Grada u investicijski.”,”type”:”p”,”element”:”

Ponosan sam na to da smo stabilizirali i ozdravili financije Grada. Nakon 13 godina je konačno vraćen međunarodni kreditni rejting Grada u investicijski.

“},{“text”:”Jedini smo grad koji unatoč inflaciji nije poskupio ni komunalne usluge, a niti cijenu vrtića i domova za starije i nemoćne.”,”type”:”p”,”element”:”

Jedini smo grad koji unatoč inflaciji nije poskupio ni komunalne usluge, a niti cijenu vrtića i domova za starije i nemoćne.

“},{“text”:”Zagrebački holding drugu godinu zaredom pozitivno posluje, a uz to se i razdužuje, prvo su javno poduzeće u Hrvatskoj koje je izdalo obveznicu povezanu s ekološkom održivošću.  “,”type”:”p”,”element”:”

Zagrebački holding drugu godinu zaredom pozitivno posluje, a uz to se i razdužuje, prvo su javno poduzeće u Hrvatskoj koje je izdalo obveznicu povezanu s ekološkom održivošću.  

“},{“id”:”980502″,”src”:””,”type”:”article”,”title”:”Tomislav Tomašević i Kličko su potpisali sporazum o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Kijeva”,”element”:”“,”custom_description”:””,”data”:{“type”:”article”,”id”:”980502″,”meta”:{“comment_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/articles/980502/comment-count”,”view_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/analytics/object/content.article/980502″},”title”:”Tomislav Tomašević i Kličko su potpisali sporazum o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Kijeva”,”lead_text”:”Gradonačelnici su se obvezali na čvršću suradnju između Zagreba i Kijeva na temama održivog razvoja, gospodarstva, javnog prijevoza, zaštite okoliša, obrazovanja, sporta, turizma, zdravstva i kulture”,”slug”:”tomislav-tomasevic-i-klicko-su-potpisali-sporazum-o-suradnji-i-prijateljstvu-zagreba-i-kijeva”,”label”:”U PARIZU”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/tomislav-tomasevic-i-klicko-su-potpisali-sporazum-o-suradnji-i-prijateljstvu-zagreba-i-kijeva-980502″,”publish_date”:”2024-05-04T12:23:00+02:00″,”explicit_content”:false,”article_type”:”article”,”is_premium”:false,”cover_image”:{“type”:”image”,”id”:”2784276″,”width”:120,”height”:120,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-18/sastanak-u-parizu2.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-04T12:20:21.095757+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/w_RiFXp_0RITy4NZag9B2QvzuVY=/120×120/smart/media/images/2024-18/sastanak-u-parizu2.jpg”},”sections”:[{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}],”authors”:[{“type”:”author”,”id”:”5″,”name”:”24sata”,”slug”:”24sata”,”title”:””,”image”:null}],”keywords”:[{“type”:”keyword”,”id”:”99370″,”name”:”zagreb”,”slug”:”zagreb”},{“type”:”keyword”,”id”:”101205″},{“type”:”keyword”,”id”:”12434″},{“type”:”keyword”,”id”:”115544″,”name”:”tomislav tomašević”,”slug”:”tomislav-tomasevic”}],”live”:null,”section”:{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},”subsection”:{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}}},{“text”:”Od 1. lipnja uvodimo besplatan javni prijevoz za sve starije od 65 godina, te će se 160.000 sugrađana besplatno voziti ZET-om, a to je kao cijeli Split. Svim građanima Zagreba je od početka svibnja omogućena besplatna vožnja Žičarom. “,”type”:”p”,”element”:”

Od 1. lipnja uvodimo besplatan javni prijevoz za sve starije od 65 godina, te će se 160.000 sugrađana besplatno voziti ZET-om, a to je kao cijeli Split. Svim građanima Zagreba je od početka svibnja omogućena besplatna vožnja Žičarom. 

“},{“text”:”Grad je završio preko 90 posto projekata poslijepotresne obnove gradskih zgrada i infrastrukture, od 207 završili smo 188. “,”type”:”p”,”element”:”

Grad je završio preko 90 posto projekata poslijepotresne obnove gradskih zgrada i infrastrukture, od 207 završili smo 188. 

“},{“text”:”Možemo se pohvaliti sa čak 16 novih, dograđenih i obnovljenih osnovnih i srednjih škola, od čega je osam sufinancirano iz EU fondova, a osam iz gradskog proračuna.”,”type”:”p”,”element”:”

Možemo se pohvaliti sa čak 16 novih, dograđenih i obnovljenih osnovnih i srednjih škola, od čega je osam sufinancirano iz EU fondova, a osam iz gradskog proračuna.

“},{“text”:”Do kraja mandata izgradit ćemo još pet škola, što je ukupno čak 21 školu u jednom mandatu. Lani smo izgradili četiri vrtića, pet ćemo izgraditi do rujna, a još pet do kraja ove godine.”,”type”:”p”,”element”:”

Do kraja mandata izgradit ćemo još pet škola, što je ukupno čak 21 školu u jednom mandatu. Lani smo izgradili četiri vrtića, pet ćemo izgraditi do rujna, a još pet do kraja ove godine.

“},{“id”:”984715″,”src”:””,”type”:”article”,”title”:”Tomašević najavio značajno veća ulaganja u vrhunski, školski i rekreativni sport”,”element”:”“,”custom_description”:””,”data”:{“type”:”article”,”id”:”984715″,”meta”:{“comment_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/articles/984715/comment-count”,”view_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/analytics/object/content.article/984715″},”title”:”Tomašević najavio značajno veća ulaganja u vrhunski, školski i rekreativni sport”,”lead_text”:”Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u subotu je, na obilježavanju Svjetskog dana sporta, najavio da će se krajem lipnja u rebalansu gradskog proračuna iznos za vrhunski sport s 1,3 povećati na 4 milijuna eura, a za zagrebačke sportske saveze s 20 milijuna na 25 milijuna eura”,”slug”:”tomasevic-najavio-znacajno-veca-ulaganja-u-vrhunski-skolski-i-rekreativni-sport”,”label”:”SVJETSKI DAN SPORTA”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/tomasevic-najavio-znacajno-veca-ulaganja-u-vrhunski-skolski-i-rekreativni-sport-984715″,”publish_date”:”2024-05-25T15:24:00+02:00″,”explicit_content”:false,”article_type”:”article”,”is_premium”:false,”cover_image”:{“type”:”image”,”id”:”2799599″,”width”:120,”height”:120,”caption”:”24.05.2024., Zagreb – Gradonacelnik Tomasevic obisao je hitne sluzbe na Bundeku tijekom manifestacije \”Dan zagrebackih maturanata\”. Photo: Neva Zganec/PIXSELL”,”title”:”Zagreb: Tomašević obišao hitne službe na Bundeku tijekom norijade”,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-21/pxl-240524-115087417_Inowp6X.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-25T15:23:48.470538+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/sYdfl9QCRSDYoPSe-JhL0QofYN4=/120×120/smart/media/images/2024-21/pxl-240524-115087417_Inowp6X.jpg”},”sections”:[{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}],”authors”:[{“type”:”author”,”id”:”625″,”name”:”HINA”,”slug”:”hina”,”title”:””,”image”:null}],”keywords”:[{“type”:”keyword”,”id”:”115544″,”name”:”tomislav tomašević”,”slug”:”tomislav-tomasevic”},{“type”:”keyword”,”id”:”99370″,”name”:”zagreb”,”slug”:”zagreb”}],”live”:null,”section”:{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},”subsection”:{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}}},{“text”:”Povećali smo plaće u vrtićima i u godinu dana zaposlili dodatnih oko 550 zaposlenika. Za 66 posto u odnosu na 2021. povećali smo subvencije privatnim vrtićima kako oni ne bi podizali cijene.”,”type”:”p”,”element”:”

Povećali smo plaće u vrtićima i u godinu dana zaposlili dodatnih oko 550 zaposlenika. Za 66 posto u odnosu na 2021. povećali smo subvencije privatnim vrtićima kako oni ne bi podizali cijene.

“},{“text”:”U dva desetljeća, do 2021. je na krovove javnih gradskih zgrada postavljeno 0,7 megavata sunčanih elektrana, a mi smo u tri godine to učetverostručili, dok ćemo u sljedećih godinu i pol tu brojku povećati 20 puta. “,”type”:”p”,”element”:”

U dva desetljeća, do 2021. je na krovove javnih gradskih zgrada postavljeno 0,7 megavata sunčanih elektrana, a mi smo u tri godine to učetverostručili, dok ćemo u sljedećih godinu i pol tu brojku povećati 20 puta. 

“},{“text”:”U odnosu na to da je Zagreb u vrijeme bivšeg gradonačelnika bio \”simbol korupcije\”, mi u ove tri godine nemamo niti jednu korupcijsku aferu.”,”type”:”p”,”element”:”

U odnosu na to da je Zagreb u vrijeme bivšeg gradonačelnika bio \”simbol korupcije\”, mi u ove tri godine nemamo niti jednu korupcijsku aferu.

“},{“id”:”2781364″,”alt”:””,”src”:”https://img.24sata.hr/tDtIT9BV_vtqsab6coxoOL8kdRM=/622×0/smart/media/images/2024-18/pxl-300424-113835757.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:”Zagreb: Radovi na starom Paromlinu dobijaju zamah”,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””,”data”:{“type”:”image”,”id”:”2781364″,”width”:1920,”height”:1280,”caption”:”30.04.2024., Zagreb – Radovi na starom Paromlinu koji postaje Gradska knjiznica polako dombijaju zamah. . Photo: Patrik Macek/PIXSELL”,”title”:”Zagreb: Radovi na starom Paromlinu dobijaju zamah”,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-18/pxl-300424-113835757.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-04-30T09:45:03.279463+02:00″,”author”:{“type”:”author”,”id”:”109302″,”name”:”Patrik Macek/PIXSELL”,”slug”:”patrik-macek-pixsell”,”title”:””,”image”:null}}},{“text”:”Počeli smo projekt Paromlin, jer kad smo preuzeli upravljanje u proračunu za 2021. je bilo planirano 132 milijuna eura od prodaje zemljišta Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke, a tada smo naslijedili i deficit od 185 milijuna eura.”,”type”:”p”,”element”:”

Počeli smo projekt Paromlin, jer kad smo preuzeli upravljanje u proračunu za 2021. je bilo planirano 132 milijuna eura od prodaje zemljišta Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke, a tada smo naslijedili i deficit od 185 milijuna eura.

“},{“text”:”Uspjeli smo u pola godine rebalansirati proračun da ne odemo na 317 milijuna eura deficita i da ne prodamo ta vrijedna zemljišta, kako bismo ih mogli revitalizirati. Prethodna Gradska skupština je predvidjela da će im za otplaćivanje deficita trebati četiri godine, a mi smo to uspjeli riješiti u dvije godine.”,”type”:”p”,”element”:”

Uspjeli smo u pola godine rebalansirati proračun da ne odemo na 317 milijuna eura deficita i da ne prodamo ta vrijedna zemljišta, kako bismo ih mogli revitalizirati. Prethodna Gradska skupština je predvidjela da će im za otplaćivanje deficita trebati četiri godine, a mi smo to uspjeli riješiti u dvije godine.

“},{“text”:”Koje kapitalne projekte namjeravate realizirati? “,”type”:”p”,”element”:”

Koje kapitalne projekte namjeravate realizirati? 

“},{“text”:”Osam je strateških kapitalnih projekata. To su Paromlin, Dom sportova, bazen Špansko, Sarajevska ulica, Podbrežje, Kino Europa, Heinzelova ulica i stadion u Kranjčevićevoj. “,”type”:”p”,”element”:”

Osam je strateških kapitalnih projekata. To su Paromlin, Dom sportova, bazen Špansko, Sarajevska ulica, Podbrežje, Kino Europa, Heinzelova ulica i stadion u Kranjčevićevoj. 

“},{“text”:”Paromlin je najveća kapitalna investicija od oko 80 milijuna eura, oko pola novca očekujemo iz EU fondova. Radovi su počeli prije mjesec dana, trajat će dvije godine i dobit ćemo novi društveno-kulturni obrazovni centar s knjižnicom suvremenog, skandinavskog tipa.”,”type”:”p”,”element”:”

Paromlin je najveća kapitalna investicija od oko 80 milijuna eura, oko pola novca očekujemo iz EU fondova. Radovi su počeli prije mjesec dana, trajat će dvije godine i dobit ćemo novi društveno-kulturni obrazovni centar s knjižnicom suvremenog, skandinavskog tipa.

“},{“id”:”2432040″,”alt”:””,”src”:”https://img.24sata.hr/JaUfUIL-sB1pA2dclulQ-v5_XUM=/622×0/smart/media/images/2022-46/dom-sportova1.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:””,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””,”data”:{“type”:”image”,”id”:”2432040″,”width”:1920,”height”:851,”caption”:”OLYMPUS DIGITAL CAMERA “,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2022-46/dom-sportova1.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2022-11-15T14:34:05.109702+01:00″,”author”:null}},{“text”:”Radovi na konstruktivnoj obnovi Doma sportova kreću u lipnju, na bazenu Špansko počet će početkom srpnja, a krajem srpnja počet će cestovni dio radova u Sarajevskoj, a u rujnu na tramvajskoj pruzi od Ranžirnog kolodvora do Mosta mladosti.”,”type”:”p”,”element”:”

Radovi na konstruktivnoj obnovi Doma sportova kreću u lipnju, na bazenu Špansko počet će početkom srpnja, a krajem srpnja počet će cestovni dio radova u Sarajevskoj, a u rujnu na tramvajskoj pruzi od Ranžirnog kolodvora do Mosta mladosti.

“},{“text”:”U rujnu će početi gradnja zgrade s oko 300 stanova za socijalni i priuštivi najam u Podbrežju.”,”type”:”p”,”element”:”

U rujnu će početi gradnja zgrade s oko 300 stanova za socijalni i priuštivi najam u Podbrežju.

“},{“text”:”Radovi na obnovi Kina Europa krenut će krajem godine, kada će početi i radovi na gradnji tramvajske pruge u Heinzelovoj te će početi i gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj s oko 11.000 mjesta. Tek kada taj stadion bude završen, počet ćemo rušiti stari stadion u Maksimiru.     “,”type”:”p”,”element”:”

Radovi na obnovi Kina Europa krenut će krajem godine, kada će početi i radovi na gradnji tramvajske pruge u Heinzelovoj te će početi i gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj s oko 11.000 mjesta. Tek kada taj stadion bude završen, počet ćemo rušiti stari stadion u Maksimiru.     

“},{“text”:”Kako teku pripreme za gradnju Maksimirskog stadiona? “,”type”:”p”,”element”:”

Kako teku pripreme za gradnju Maksimirskog stadiona? 

“},{“id”:”2248237″,”alt”:””,”src”:”https://img.24sata.hr/NMC-XIWDvQwD2fg9QJvZEmL_lqc=/622×0/smart/media/images/2022-02/pxl-110122-91429091.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:”Zagreb: Stadion u Maksimiru”,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””,”data”:{“type”:”image”,”id”:”2248237″,”width”:1920,”height”:1280,”caption”:”11.01.2022., Zagreb – Zgrada ispod sjeverne tribine na stadionu u Maksimiru. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL”,”title”:”Zagreb: Stadion u Maksimiru”,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2022-02/pxl-110122-91429091.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2022-01-12T11:28:50.313804+01:00″,”author”:{“type”:”author”,”id”:”10987″,”name”:”Slavko Midzor/PIXSELL – ILUSTRACIJA”,”slug”:”slavko-midzor-pixsell-ilustracija”,”title”:””,”image”:null}}},{“text”:”U lipnju ćemo imati Studiju izvodljivosti vezanu za troškove izgradnje i za model kako da što manje opteretimo, ili uopće ne opteretimo, gradski proračun.”,”type”:”p”,”element”:”

U lipnju ćemo imati Studiju izvodljivosti vezanu za troškove izgradnje i za model kako da što manje opteretimo, ili uopće ne opteretimo, gradski proračun.

“},{“text”:”Da bi to bilo privatnom investitoru isplativo planiraju se uz stadion i trgovački centar, garaža, hotel i poslovni prostori koji bi mogli pokriti troškove izgradnje stadiona koji će imati oko 35.000 mjesta i  natkrivene tribine.”,”type”:”p”,”element”:”

Da bi to bilo privatnom investitoru isplativo planiraju se uz stadion i trgovački centar, garaža, hotel i poslovni prostori koji bi mogli pokriti troškove izgradnje stadiona koji će imati oko 35.000 mjesta i  natkrivene tribine.

“},{“text”:”Mora se napraviti i međunarodni arhitektonsko-urbanistički natječaj. “,”type”:”p”,”element”:”

Mora se napraviti i međunarodni arhitektonsko-urbanistički natječaj. 

“},{“text”:”Promet je veliki problem, što radite na rješavanju? “,”type”:”p”,”element”:”

Promet je veliki problem, što radite na rješavanju? 

“},{“text”:”Do kraja godine bit će obnovljen Jadranski most, dvije godine se obnavlja jer ga nismo mogli potpuno zatvoriti za promet, i jer od 1981. kada je izgrađen, nikada nije obnavljan. Inzistiram na tome da sve naše mostove obnovimo i ojačamo kako bi bili otporniji na potrese, do sada smo u to investirali preko 20 milijuna eura i investirat ćemo još barem dva puta toliko.”,”type”:”p”,”element”:”

Do kraja godine bit će obnovljen Jadranski most, dvije godine se obnavlja jer ga nismo mogli potpuno zatvoriti za promet, i jer od 1981. kada je izgrađen, nikada nije obnavljan. Inzistiram na tome da sve naše mostove obnovimo i ojačamo kako bi bili otporniji na potrese, do sada smo u to investirali preko 20 milijuna eura i investirat ćemo još barem dva puta toliko.

“},{“id”:”2714217″,”alt”:””,”src”:”https://img.24sata.hr/duD_VeD54Gr1vrL2o5IMzC6NpAU=/622×0/smart/media/images/2024-03/pxl-110722-94579279.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:””,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””,”data”:{“type”:”image”,”id”:”2714217″,”width”:1396,”height”:842,”caption”:”Photo: Patrik Macek/PIXSELL”,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-03/pxl-110722-94579279.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-01-16T10:14:22.825503+01:00″,”author”:{“type”:”author”,”id”:”8904″,”name”:”Patrik Macek/PIXSELL/ilustracija”,”slug”:”patrik-macek-pixsell-ilustracija”,”title”:””,”image”:null}}},{“text”:”Radimo na prometnoj studiji za novi Jarunski most. Počeli su radovi na obnovi tramvajske infrastrukture na okretištu Mihaljevac, za što očekujemo EU sufinanciranje. Obnovit ćemo tramvajske pruge na Ribnjaku i Branimirovoj. Prvi puta nakon 20 godina proširit ćemo tramvajsku mrežu, tramvaji će voziti u Heinzelovoj i Sarajevskoj.”,”type”:”p”,”element”:”

Radimo na prometnoj studiji za novi Jarunski most. Počeli su radovi na obnovi tramvajske infrastrukture na okretištu Mihaljevac, za što očekujemo EU sufinanciranje. Obnovit ćemo tramvajske pruge na Ribnjaku i Branimirovoj. Prvi puta nakon 20 godina proširit ćemo tramvajsku mrežu, tramvaji će voziti u Heinzelovoj i Sarajevskoj.

“},{“text”:”Uz 65 novih autobusa ZET-a, sufinanciranjem iz EU fondova kupit ćemo ih još 100 na struju ili vodik te barem 30 rabljenih jer nam plinski izlaze iz funkcije.”,”type”:”p”,”element”:”

Uz 65 novih autobusa ZET-a, sufinanciranjem iz EU fondova kupit ćemo ih još 100 na struju ili vodik te barem 30 rabljenih jer nam plinski izlaze iz funkcije.

“},{“text”:”Imamo i 20 novih tramvaja koji se proizvode u Končaru, prvi će doći na proljeće, kupit ćemo ih još 40. Kupili smo i 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga. Želim da krajem 2025. sve tramvaje koji nisu niskopodni maknemo iz prometa. Zaštitit ćemo žutu traku kako bi tramvaji mogli nesmetano voziti.”,”type”:”p”,”element”:”

Imamo i 20 novih tramvaja koji se proizvode u Končaru, prvi će doći na proljeće, kupit ćemo ih još 40. Kupili smo i 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga. Želim da krajem 2025. sve tramvaje koji nisu niskopodni maknemo iz prometa. Zaštitit ćemo žutu traku kako bi tramvaji mogli nesmetano voziti.

“},{“text”:”U tijeku je i uspostava automatskog upravljanja prometom, ove godine ćemo 127 raskrižja uvesti u taj sustav.”,”type”:”p”,”element”:”

U tijeku je i uspostava automatskog upravljanja prometom, ove godine ćemo 127 raskrižja uvesti u taj sustav.

“},{“text”:”Uskoro će završiti prva faza nove Branimirove, a velika prometna investicija je Kolakova ulica, čime ćemo dobiti obilaznicu od preko sedam kilometara na sjevernoj strani Sesveta i Dubrave.”,”type”:”p”,”element”:”

Uskoro će završiti prva faza nove Branimirove, a velika prometna investicija je Kolakova ulica, čime ćemo dobiti obilaznicu od preko sedam kilometara na sjevernoj strani Sesveta i Dubrave.

“},{“text”:”Veliki je problem i gospodarenje otpadom?“,”type”:”p”,”element”:”

Veliki je problem i gospodarenje otpadom?

“},{“id”:”2499991″,”alt”:””,”src”:”https://img.24sata.hr/1yupzzqePychUdMubg0u9vu-VnY=/622×0/smart/media/images/2023-09/283415745-717740466093158-2006535650071010962-n.jpg”,”link”:null,”type”:”image”,”title”:””,”resize”:”100%xauto”,”element”:”“,”attributes”:”css:none”,”custom_description”:””,”data”:{“type”:”image”,”id”:”2499991″,”width”:1200,”height”:731,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2023-09/283415745-717740466093158-2006535650071010962-n.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2023-03-01T13:16:44.621313+01:00″,”author”:{“type”:”author”,”id”:”87780″,”name”:”Facebook/Screenshot/NovaTv”,”slug”:”facebook-screenshot-novatv”,”title”:””,”image”:null}}},{“text”:”Kad sam postao gradonačelnik grad se zvao \”Kantograd\”. Prije godinu i pol uveli smo novi model odvoza i naplate otpada. Do srpnja ćemo postaviti svih 150 podzemnih spremnika u centru, postavili smo ih već više od 100. U ostalim dijelovima grada postavljaju se boksevi koje Grad do kraja godine financira, a u rujnu će se početi postavljati polupodzemni spremnici.”,”type”:”p”,”element”:”

Kad sam postao gradonačelnik grad se zvao \”Kantograd\”. Prije godinu i pol uveli smo novi model odvoza i naplate otpada. Do srpnja ćemo postaviti svih 150 podzemnih spremnika u centru, postavili smo ih već više od 100. U ostalim dijelovima grada postavljaju se boksevi koje Grad do kraja godine financira, a u rujnu će se početi postavljati polupodzemni spremnici.

“},{“text”:”Za obiteljske kuće ćemo do kraja godine podijeliti 90.000 kanti za plastiku i metal kako se više ne bi vješale žute vrećice po ogradama, a do sada ih je podijeljeno preko 12.000.”,”type”:”p”,”element”:”

Za obiteljske kuće ćemo do kraja godine podijeliti 90.000 kanti za plastiku i metal kako se više ne bi vješale žute vrećice po ogradama, a do sada ih je podijeljeno preko 12.000.

“},{“text”:”Povećali smo broj reciklažnih dvorišta na 21, za Čistoću je kupljen 41 novi kamion i povećavamo broj radnika.”,”type”:”p”,”element”:”

Povećali smo broj reciklažnih dvorišta na 21, za Čistoću je kupljen 41 novi kamion i povećavamo broj radnika.

“},{“text”:”Biootpad predajemo privatnim oporabiteljima sve dok nam se ne odobri sanacija kompostane nakon odrona na odlagalištu Jakuševec. Centar za gospodarenje otpadom gradit će se u Resniku, plan je otvoriti ga do kraja 2028. “,”type”:”p”,”element”:”

Biootpad predajemo privatnim oporabiteljima sve dok nam se ne odobri sanacija kompostane nakon odrona na odlagalištu Jakuševec. Centar za gospodarenje otpadom gradit će se u Resniku, plan je otvoriti ga do kraja 2028. 

“},{“text”:”Očekujete li onda i novi mandat?“,”type”:”p”,”element”:”

Očekujete li onda i novi mandat?

“},{“text”:”Naravno. Zbog svega učinjenog vjerujem da ću dobiti ponovno povjerenje Zagrepčana i namjeravam se za godinu dana ponovno kandidirati za gradonačelnika.   “,”type”:”p”,”element”:”

Naravno. Zbog svega učinjenog vjerujem da ću dobiti ponovno povjerenje Zagrepčana i namjeravam se za godinu dana ponovno kandidirati za gradonačelnika.   

“},{“text”:”Imate li viziju za novi mandat, nešto ključno što trebate napraviti? “,”type”:”p”,”element”:”

Imate li viziju za novi mandat, nešto ključno što trebate napraviti? 

“},{“text”:”Ima još stvari koje u ovom mandatu mislimo napraviti a koje će biti ključna podloga za sljedeći. Do kraja godine očekujem da Skupština izglasa izmijenjeni Generalni urbanistički plan (GUP), prvi put nakon osam godina.”,”type”:”p”,”element”:”

Ima još stvari koje u ovom mandatu mislimo napraviti a koje će biti ključna podloga za sljedeći. Do kraja godine očekujem da Skupština izglasa izmijenjeni Generalni urbanistički plan (GUP), prvi put nakon osam godina.

“},{“text”:”Za razliku od svih izmjena GUP-a do sada od strane bivše vlasti gdje su se zelene površine pretvarale u stambene, mješovite i komercijalne namjene, sada ćemo imati prvi put obrnuti trend gdje će neka zemljišta mješovite, komercijalne i stambene namjene postati zelenima.”,”type”:”p”,”element”:”

Za razliku od svih izmjena GUP-a do sada od strane bivše vlasti gdje su se zelene površine pretvarale u stambene, mješovite i komercijalne namjene, sada ćemo imati prvi put obrnuti trend gdje će neka zemljišta mješovite, komercijalne i stambene namjene postati zelenima.

“},{“id”:”982385″,”src”:””,”type”:”article”,”title”:”Tomislav Tomašević: Inspekcija obustavlja rad na kompostani Markuševec, nema problema!”,”element”:”“,”custom_description”:””,”data”:{“type”:”article”,”id”:”982385″,”meta”:{“comment_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/articles/982385/comment-count”,”view_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/analytics/object/content.article/982385″},”title”:”Tomislav Tomašević: Inspekcija obustavlja rad na kompostani Markuševec, nema problema!”,”lead_text”:”Konferencija za novinare gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića održana je na temu „Smjernice zelene gradnje – primjer DV Podbrežje“”,”slug”:”tomasevic-daje-izjavu-za-medije”,”label”:”NOVI PROBLEM”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/tomasevic-daje-izjavu-za-medije-982385″,”publish_date”:”2024-05-14T11:11:00+02:00″,”explicit_content”:false,”article_type”:”article”,”is_premium”:false,”cover_image”:{“type”:”image”,”id”:”2634578″,”width”:120,”height”:120,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2023-38/screenshot-2023-09-19-at-14-20-40.png”,”crop”:{},”created_date”:”2023-09-19T14:21:18.305516+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/ERamQLF8gGEXHfzy9E6Tm_H3uiU=/120×120/smart/media/images/2023-38/screenshot-2023-09-19-at-14-20-40.png”},”sections”:[{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},{“type”:”section”,”id”:”10″}],”authors”:[{“type”:”author”,”id”:”21783″,”name”:”Ivan Jukić”,”slug”:”ivan-jukic”,”title”:””,”image”:null},{“type”:”author”,”id”:”78955″,”name”:”Marta Divjak”,”slug”:”marta-divjak”,”title”:””,”image”:null}],”keywords”:[{“type”:”keyword”,”id”:”115544″,”name”:”tomislav tomašević”,”slug”:”tomislav-tomasevic”},{“type”:”keyword”,”id”:”99370″,”name”:”zagreb”,”slug”:”zagreb”}],”live”:null,”section”:{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},”subsection”:{“type”:”section”,”id”:”10″}}},{“text”:”Novi GUP će ocrtati viziju za zeleniji, pravedniji i uređeniji Zagreb.”,”type”:”p”,”element”:”

Novi GUP će ocrtati viziju za zeleniji, pravedniji i uređeniji Zagreb.

“},{“text”:”Razgovarala: Marina Bujan”,”type”:”p”,”element”:”

Razgovarala: Marina Bujan

“}],”cover_image”:{“author”:{“id”:”73694″,”image”:null,”name”:”Instagram/Robert Anic/PIXSELL”,”slug”:”instagram-robert-anic-pixsell”,”title”:””,”type”:”author”},”caption”:”17.10.2022.,Zagreb, u gradskom vrtu u naselju Stenjevec, gradonacelnik Tomislav Tomasevic nazocio podjeli besplatnog komposta gradjanima koji obradjuju parcele.\n\n Photo: Robert Anic/PIXSELL”,”created_date”:”2022-10-18T10:21:14.827218+02:00″,”crop”:{},”height”:1094,”id”:”2413344″,”title”:”Zagreb: Gradonačelnik Tomašević u Stenjevcu dijelio kompost građanima koji obrađuju vrtove”,”type”:”image”,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2022-42/pxl-171022-96176661.jpg”,”width”:1600},”created_date”:”2024-05-26T11:03:33.560396+02:00″,”disable_amp”:false,”explicit_content”:false,”extra_contents”:[],”files”:[],”flash_external_link”:null,”galleries”:[],”has_embed_video”:false,”has_video”:false,”id”:”984812″,”image”:{“author”:{“id”:”73694″,”image”:null,”name”:”Instagram/Robert Anic/PIXSELL”,”slug”:”instagram-robert-anic-pixsell”,”title”:””,”type”:”author”},”caption”:”17.10.2022.,Zagreb, u gradskom vrtu u naselju Stenjevec, gradonacelnik Tomislav Tomasevic nazocio podjeli besplatnog komposta gradjanima koji obradjuju parcele.\n\n Photo: Robert Anic/PIXSELL”,”created_date”:”2022-10-18T10:21:14.827218+02:00″,”crop”:{},”height”:1094,”id”:”2413344″,”title”:”Zagreb: Gradonačelnik Tomašević u Stenjevcu dijelio kompost građanima koji obrađuju vrtove”,”type”:”image”,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2022-42/pxl-171022-96176661.jpg”,”width”:1600},”images”:[{“type”:”image”,”id”:”2248237″,”width”:1920,”height”:1280,”caption”:”11.01.2022., Zagreb – Zgrada ispod sjeverne tribine na stadionu u Maksimiru. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL”,”title”:”Zagreb: Stadion u Maksimiru”,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2022-02/pxl-110122-91429091.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2022-01-12T11:28:50.313804+01:00″,”author”:{“type”:”author”,”id”:”10987″,”name”:”Slavko Midzor/PIXSELL – ILUSTRACIJA”,”slug”:”slavko-midzor-pixsell-ilustracija”,”title”:””,”image”:null}},{“type”:”image”,”id”:”2432040″,”width”:1920,”height”:851,”caption”:”OLYMPUS DIGITAL CAMERA “,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2022-46/dom-sportova1.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2022-11-15T14:34:05.109702+01:00″,”author”:null},{“type”:”image”,”id”:”2499991″,”width”:1200,”height”:731,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2023-09/283415745-717740466093158-2006535650071010962-n.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2023-03-01T13:16:44.621313+01:00″,”author”:{“type”:”author”,”id”:”87780″,”name”:”Facebook/Screenshot/NovaTv”,”slug”:”facebook-screenshot-novatv”,”title”:””,”image”:null}},{“type”:”image”,”id”:”2714217″,”width”:1396,”height”:842,”caption”:”Photo: Patrik Macek/PIXSELL”,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-03/pxl-110722-94579279.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-01-16T10:14:22.825503+01:00″,”author”:{“type”:”author”,”id”:”8904″,”name”:”Patrik Macek/PIXSELL/ilustracija”,”slug”:”patrik-macek-pixsell-ilustracija”,”title”:””,”image”:null}},{“type”:”image”,”id”:”2781364″,”width”:1920,”height”:1280,”caption”:”30.04.2024., Zagreb – Radovi na starom Paromlinu koji postaje Gradska knjiznica polako dombijaju zamah. . Photo: Patrik Macek/PIXSELL”,”title”:”Zagreb: Radovi na starom Paromlinu dobijaju zamah”,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-18/pxl-300424-113835757.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-04-30T09:45:03.279463+02:00″,”author”:{“type”:”author”,”id”:”109302″,”name”:”Patrik Macek/PIXSELL”,”slug”:”patrik-macek-pixsell”,”title”:””,”image”:null}}],”is_for_comment”:true,”is_locked”:false,”is_premium”:false,”is_reaction_blocked”:false,”keywords”:[{“type”:”keyword”,”id”:”72642″,”name”:”investicije”,”slug”:”investicije”},{“type”:”keyword”,”id”:”99370″,”name”:”zagreb”,”slug”:”zagreb”},{“type”:”keyword”,”id”:”115544″,”name”:”tomislav tomašević”,”slug”:”tomislav-tomasevic”}],”label”:”TRI GODINE NA ČELU ZAGREBA”,”layout”:null,”lead_text”:”Najavio je osam kapitalnih projekata i do kraja godine donošenje GUP-a kojim će se po prvi put omogućiti da zemljišta mješovite, komercijalne i stambene namjene postaju zelena, što će ocrtati novu viziju Zagreba”,”link”:”/news/tomasevic-najavio-osam-velikih-projekata-imamo-renesansu-u-kapitalnim-investicijama-984812″,”live”:null,”meta”:{“comment_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/articles/984812/comment-count”,”view_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/analytics/object/content.article/984812″},”modified_date”:”2024-05-26T11:09:56.120309+02:00″,”most_read_articles”:[],”native”:{“client_label”:null,”client_name”:null,”header_image”:null,”header_url”:null,”id”:”984812″,”logo_image”:null,”logo_url”:null,”type”:”article-native”},”own_reaction”:null,”popular_comments”:[],”premium_content_type”:null,”publish_date”:”2024-05-26T11:09:00+02:00″,”reactions”:[],”related_articles”:[],”related_xinline_articles”:[{“type”:”article”,”id”:”984715″,”meta”:{“comment_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/articles/984715/comment-count”,”view_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/analytics/object/content.article/984715″},”title”:”Tomašević najavio značajno veća ulaganja u vrhunski, školski i rekreativni sport”,”lead_text”:”Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u subotu je, na obilježavanju Svjetskog dana sporta, najavio da će se krajem lipnja u rebalansu gradskog proračuna iznos za vrhunski sport s 1,3 povećati na 4 milijuna eura, a za zagrebačke sportske saveze s 20 milijuna na 25 milijuna eura”,”slug”:”tomasevic-najavio-znacajno-veca-ulaganja-u-vrhunski-skolski-i-rekreativni-sport”,”label”:”SVJETSKI DAN SPORTA”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/tomasevic-najavio-znacajno-veca-ulaganja-u-vrhunski-skolski-i-rekreativni-sport-984715″,”publish_date”:”2024-05-25T15:24:00+02:00″,”explicit_content”:false,”article_type”:”article”,”is_premium”:false,”cover_image”:{“type”:”image”,”id”:”2799599″,”width”:120,”height”:120,”caption”:”24.05.2024., Zagreb – Gradonacelnik Tomasevic obisao je hitne sluzbe na Bundeku tijekom manifestacije \”Dan zagrebackih maturanata\”. Photo: Neva Zganec/PIXSELL”,”title”:”Zagreb: Tomašević obišao hitne službe na Bundeku tijekom norijade”,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-21/pxl-240524-115087417_Inowp6X.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-25T15:23:48.470538+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/sYdfl9QCRSDYoPSe-JhL0QofYN4=/120×120/smart/media/images/2024-21/pxl-240524-115087417_Inowp6X.jpg”},”sections”:[{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}],”authors”:[{“type”:”author”,”id”:”625″,”name”:”HINA”,”slug”:”hina”,”title”:””,”image”:null}],”keywords”:[{“type”:”keyword”,”id”:”115544″,”name”:”tomislav tomašević”,”slug”:”tomislav-tomasevic”},{“type”:”keyword”,”id”:”99370″,”name”:”zagreb”,”slug”:”zagreb”}],”live”:null,”section”:{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},”subsection”:{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}},{“type”:”article”,”id”:”982385″,”meta”:{“comment_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/articles/982385/comment-count”,”view_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/analytics/object/content.article/982385″},”title”:”Tomislav Tomašević: Inspekcija obustavlja rad na kompostani Markuševec, nema problema!”,”lead_text”:”Konferencija za novinare gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića održana je na temu „Smjernice zelene gradnje – primjer DV Podbrežje“”,”slug”:”tomasevic-daje-izjavu-za-medije”,”label”:”NOVI PROBLEM”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/tomasevic-daje-izjavu-za-medije-982385″,”publish_date”:”2024-05-14T11:11:00+02:00″,”explicit_content”:false,”article_type”:”article”,”is_premium”:false,”cover_image”:{“type”:”image”,”id”:”2634578″,”width”:120,”height”:120,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2023-38/screenshot-2023-09-19-at-14-20-40.png”,”crop”:{},”created_date”:”2023-09-19T14:21:18.305516+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/ERamQLF8gGEXHfzy9E6Tm_H3uiU=/120×120/smart/media/images/2023-38/screenshot-2023-09-19-at-14-20-40.png”},”sections”:[{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},{“type”:”section”,”id”:”10″}],”authors”:[{“type”:”author”,”id”:”21783″,”name”:”Ivan Jukić”,”slug”:”ivan-jukic”,”title”:””,”image”:null},{“type”:”author”,”id”:”78955″,”name”:”Marta Divjak”,”slug”:”marta-divjak”,”title”:””,”image”:null}],”keywords”:[{“type”:”keyword”,”id”:”115544″,”name”:”tomislav tomašević”,”slug”:”tomislav-tomasevic”},{“type”:”keyword”,”id”:”99370″,”name”:”zagreb”,”slug”:”zagreb”}],”live”:null,”section”:{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},”subsection”:{“type”:”section”,”id”:”10″}},{“type”:”article”,”id”:”980502″,”meta”:{“comment_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/articles/980502/comment-count”,”view_count_url”:”http://app.24sata.hr:8004/fapi/analytics/object/content.article/980502″},”title”:”Tomislav Tomašević i Kličko su potpisali sporazum o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Kijeva”,”lead_text”:”Gradonačelnici su se obvezali na čvršću suradnju između Zagreba i Kijeva na temama održivog razvoja, gospodarstva, javnog prijevoza, zaštite okoliša, obrazovanja, sporta, turizma, zdravstva i kulture”,”slug”:”tomislav-tomasevic-i-klicko-su-potpisali-sporazum-o-suradnji-i-prijateljstvu-zagreba-i-kijeva”,”label”:”U PARIZU”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/tomislav-tomasevic-i-klicko-su-potpisali-sporazum-o-suradnji-i-prijateljstvu-zagreba-i-kijeva-980502″,”publish_date”:”2024-05-04T12:23:00+02:00″,”explicit_content”:false,”article_type”:”article”,”is_premium”:false,”cover_image”:{“type”:”image”,”id”:”2784276″,”width”:120,”height”:120,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-18/sastanak-u-parizu2.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-04T12:20:21.095757+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/w_RiFXp_0RITy4NZag9B2QvzuVY=/120×120/smart/media/images/2024-18/sastanak-u-parizu2.jpg”},”sections”:[{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}],”authors”:[{“type”:”author”,”id”:”5″,”name”:”24sata”,”slug”:”24sata”,”title”:””,”image”:null}],”keywords”:[{“type”:”keyword”,”id”:”99370″,”name”:”zagreb”,”slug”:”zagreb”},{“type”:”keyword”,”id”:”101205″},{“type”:”keyword”,”id”:”12434″},{“type”:”keyword”,”id”:”115544″,”name”:”tomislav tomašević”,”slug”:”tomislav-tomasevic”}],”live”:null,”section”:{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},”subsection”:{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}}],”section”:{“cover_image”:null,”description”:””,”id”:”2″,”is_primary”:true,”is_special”:false,”label”:””,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”slug_path”:”news”,”type”:”section”},”sections”:[{“type”:”section”,”id”:”2″,”name”:”Vijesti”,”slug”:”news”,”is_special”:false,”is_primary”:true,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news”,”cover_image”:null},{“type”:”section”,”id”:”952″,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”is_special”:false,”is_primary”:false,”label”:””,”description”:””,”slug_path”:”news/hrvatska”,”cover_image”:null}],”seo”:null,”slug”:”tomasevic-najavio-osam-velikih-projekata-imamo-renesansu-u-kapitalnim-investicijama”,”special”:{“id”:”984812″,”logo_image_url”:null,”logo_title”:null,”logo_url”:null,”special_cover_image”:null,”type”:”article-special-article”},”subsection”:{“cover_image”:null,”description”:””,”id”:”952″,”is_primary”:false,”is_special”:false,”label”:””,”name”:”Hrvatska”,”slug”:”hrvatska”,”slug_path”:”news/hrvatska”,”type”:”section”},”thread_deleted”:null,”thread_id”:null,”thread_locked”:null,”title”:”Tomašević najavio osam velikih projekata: Imamo renesansu u kapitalnim investicijama”,”total_reaction_count”:0,”type”:”article”,”videos”:[],”view_count”:2},”auto_feed_item_count”:3,”current_page_feed_item_count”:0,”feed_item_count”:3,”feed_items”:[{“content”:”tes”,”card_type_id”:2,”content_type”:”tes”,”active_platforms”:[“web”],”data”:{“content_type”:”tes”}},{“content”:”tes”,”card_type_id”:3,”content_type”:”video”,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”data”:{“content_type”:”video”}},{“content”:”tes”,”card_type_id”:4,”content_type”:”dedicated”,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”data”:{“content_type”:”dedicated”}},{“content”:”tes”,”card_type_id”:5,”content_type”:”native”,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”data”:{“content_type”:”native”}},{“slug”:”article-feed”,”content”:”article”,”content_type”:”auto”,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”content_index”:0,”feed_content_index”:0,”data”:{“type”:”feed-article”,”id”:”984726″,”total_reaction_count”:25,”total_gallery_items_count”:0,”is_reaction_blocked”:false,”title”:”Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?”,”label”:”NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/pao-zrakoplov-kraj-zagreba-vatrogasci-i-hitna-jure-na-teren-984726″,”description”:”Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje”,”card_class”:”news”,”card_content_type”:”live”,”is_premium”:false,”grade”:”A”,”comment_count”:104,”is_for_comment”:true,”reactions”:[{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705141″,”count”:15,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”6″,”label”:”Sad”,”slug”:”sad”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705189″,”count”:3,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”2″,”label”:”Dislike”,”slug”:”dislike”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705146″,”count”:3,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”4″,”label”:”Haha”,”slug”:”haha”}}],”all_reactions”:[{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705141″,”count”:15,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”6″,”label”:”Sad”,”slug”:”sad”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705189″,”count”:3,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”2″,”label”:”Dislike”,”slug”:”dislike”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705146″,”count”:3,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”4″,”label”:”Haha”,”slug”:”haha”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705144″},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705142″}],”own_reaction”:null,”gallery_items”:[],”image”:{“type”:”image”,”id”:”2799781″,”width”:1500,”height”:860,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-21/dizajn-bez-naslova_VlrPc1P.png”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-25T18:59:37.822409+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/Gvg3TG0MxXYwS1vB0gGuwraYFtA=/516×344/smart/media/images/2024-21/dizajn-bez-naslova_VlrPc1P.png”},”gallery_video”:null,”authors”:null}},{“content”:”tes”,”card_type_id”:1,”content_type”:”pr”,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”data”:{“content_type”:”pr”}},{“slug”:”article-feed”,”content”:”article”,”content_type”:”auto”,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”content_index”:1,”feed_content_index”:1,”data”:{“type”:”feed-article”,”id”:”984762″,”total_reaction_count”:11,”total_gallery_items_count”:0,”is_reaction_blocked”:false,”title”:”Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke”,”label”:”UZNEMIRUJUĆI PRIZORI”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/ovo-su-slike-s-mjesta-nesrece-hgss-o-padu-aviona-nasli-smo-ga-u-sumi-sudjelovalo-25-ljudi-984762″,”description”:”Pad zrakoplova tipa Cessna 182 na području Općine Stupnik dogodio se danas, a prva dojava prema HGSS-u zaprimljena je u 16:13 sati. Fotografije u nastavku su uznemirujuće!”,”card_class”:”news”,”card_content_type”:”article”,”is_premium”:false,”grade”:”C”,”comment_count”:45,”is_for_comment”:true,”reactions”:[{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705217″,”count”:9,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”6″,”label”:”Sad”,”slug”:”sad”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705277″,”count”:1,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”3″,”label”:”Love”,”slug”:”love”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705259″,”count”:1,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”4″,”label”:”Haha”,”slug”:”haha”}}],”all_reactions”:[{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705217″,”count”:9,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”6″,”label”:”Sad”,”slug”:”sad”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705277″,”count”:1,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”3″,”label”:”Love”,”slug”:”love”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705259″,”count”:1,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”4″,”label”:”Haha”,”slug”:”haha”}}],”own_reaction”:null,”gallery_items”:[],”image”:{“type”:”image”,”id”:”2799861″,”width”:1500,”height”:860,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-21/dizajn-bez-naslova-2_HpbrCOi.png”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-25T21:14:18.149392+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/-HHbkkC5S-9hvdHNJZOdKhhvoIA=/120×120/smart/media/images/2024-21/dizajn-bez-naslova-2_HpbrCOi.png”},”gallery_video”:null,”authors”:null}},{“slug”:”article-feed”,”content”:”iab”,”content_type”:”rectangle_3″,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”data”:{“dfp_slot_mobile_premium”:””,”dfp_slot_mobile”:”24m_rectangle_3″,”dfp_slot_premium”:””,”dfp_slot”:”24_rectangle_3″}},{“slug”:”article-feed”,”content”:”article”,”content_type”:”auto”,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”content_index”:2,”feed_content_index”:2,”data”:{“type”:”feed-article”,”id”:”984684″,”total_reaction_count”:4,”total_gallery_items_count”:0,”is_reaction_blocked”:false,”title”:”Dama iz tajne službe dolazi po jahtu Putinova oligarha: Znala je da u Trogir stiže pet Rusa…”,”label”:”SUTRA MOŽE ISPLOVITI?!”,”link”:”https://www.24sata.hr/news/dama-iz-tajne-sluzbe-dolazi-po-jahtu-putinova-oligarha-znala-je-da-u-trogir-stize-pet-rusa-984684″,”description”:”Royal Romance spada među 15-ak najvrednijih jahti na svijetu, vrijedi oko 200 milijuna eura. Plovi pod zastavom Ukrajine jer je zaplijenjena ruskom oligarhu Medvedčuku. U nedjelju istječe zabrana isplovljavanja iz Trogira”,”card_class”:”news”,”card_content_type”:”article”,”is_premium”:true,”grade”:”A”,”comment_count”:27,”is_for_comment”:true,”reactions”:[{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705100″,”count”:3,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”5″,”label”:”Wow”,”slug”:”wow”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705328″,”count”:1,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”7″,”label”:”Angry”,”slug”:”angry”}}],”all_reactions”:[{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705100″,”count”:3,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”5″,”label”:”Wow”,”slug”:”wow”}},{“type”:”reaction-counter”,”id”:”705328″,”count”:1,”reaction”:{“type”:”reaction”,”id”:”7″,”label”:”Angry”,”slug”:”angry”}}],”own_reaction”:null,”gallery_items”:[],”image”:{“type”:”image”,”id”:”2799547″,”width”:1500,”height”:860,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-21/dizajn-bez-naslova-2024-05-25t134245-604.jpg”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-25T13:42:55.929165+02:00″,”src”:”https://img.24sata.hr/3nZhPq6EJg5q3jpu0c7diPpen2I=/516×344/smart/media/images/2024-21/dizajn-bez-naslova-2024-05-25t134245-604.jpg”},”gallery_video”:null,”authors”:null}},{“content”:”tes”,”card_type_id”:5,”content_type”:”native”,”active_platforms”:[“android”,”huawei”,”ios”,”web”],”data”:{“content_type”:”native”}}],”feed_limit”:3,”feed_offset”:3,”feed_offset_current”:0,”limit”:10,”main_object_id”:”984812″,”main_object_type”:”article”,”manual_feed_item_count”:0,”offset”:0,”pieces”:[{“type”:”piece-category”,”id”:”339″,”code”:”ford-1″,”description”:””,”name”:”FORD”,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/ford-1/pieces”,”extra_data”:{},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”12″,”code”:”top-proizvodi-naslovnica-2″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi 2″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-naslovnica-2/pieces”,”extra_data”:{“display_name”:”Top ponuda”},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[{“type”:”piece”,”id”:”34269″,”title”:”Posao nikad nije bio lakši uz Ford gospodarska vozila!”,”slug”:”posao-nikad-nije-bio-laksi-uz-ford-gospodarska-vozila”,”publish_from”:”2024-05-20T00:03:00+02:00″,”lead_text”:””,”label”:”-10 % na sve Transit modele!”,”content”:””,”redirect_url”:”https://bit.ly/4bkNTGk”,”publish_to”:”2024-05-26T23:59:00+02:00″,”total_reaction_count”:0,”comment_count”:null,”date_url”:null,”image”:{“type”:”image”,”id”:”2793122″,”width”:512,”height”:342,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-20/zajedno.png”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-16T15:38:22.780410+02:00″,”author”:null},”reactions”:[],”own_reaction”:null},{“type”:”piece”,”id”:”34270″,”title”:”Snažan i izdržljiv Ford Transit Connect čeka da ga provozaš!”,”slug”:”snazan-i-izdrzljiv-ford-transit-connect-ceka-da-ga-provozas”,”publish_from”:”2024-05-20T00:02:00+02:00″,”lead_text”:””,”label”:”Iskoristi -10 % popusta!”,”content”:””,”redirect_url”:”https://bit.ly/4bkNTGk”,”publish_to”:”2024-05-26T23:59:00+02:00″,”total_reaction_count”:0,”comment_count”:null,”date_url”:null,”image”:{“type”:”image”,”id”:”2793123″,”width”:512,”height”:342,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-20/connect.png”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-16T15:39:28.526169+02:00″,”author”:null},”reactions”:[],”own_reaction”:null},{“type”:”piece”,”id”:”34271″,”title”:”Najsofisticiraniji kombi na tržištu sada po sniženoj cijeni!”,”slug”:”najsofisticiraniji-kombi-na-trzistu-sada-po-snizenoj-cijeni”,”publish_from”:”2024-05-20T00:01:00+02:00″,”lead_text”:””,”label”:”Ugrabi Ford Transit Custom!”,”content”:””,”redirect_url”:”https://bit.ly/4bkNTGk”,”publish_to”:”2024-05-26T23:59:00+02:00″,”total_reaction_count”:0,”comment_count”:null,”date_url”:null,”image”:{“type”:”image”,”id”:”2793125″,”width”:512,”height”:342,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-20/custom.png”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-16T15:40:03.466029+02:00″,”author”:null},”reactions”:[],”own_reaction”:null},{“type”:”piece”,”id”:”34272″,”title”:”Omiljeni Ford Transit može biti tvoj po sniženoj cijeni!”,”slug”:”omiljeni-ford-transit-moze-biti-tvoj-po-snizenoj-cijeni”,”publish_from”:”2024-05-20T00:00:00+02:00″,”lead_text”:””,”label”:”Saznaj više o akcijskoj ponudi!”,”content”:””,”redirect_url”:”https://bit.ly/4bkNTGk”,”publish_to”:”2024-05-26T23:59:00+02:00″,”total_reaction_count”:0,”comment_count”:null,”date_url”:null,”image”:{“type”:”image”,”id”:”2793126″,”width”:512,”height”:342,”caption”:””,”title”:””,”url”:”https://app.24sata.hr/media/images/2024-20/transit.png”,”crop”:{},”created_date”:”2024-05-16T15:40:39.117031+02:00″,”author”:null},”reactions”:[],”own_reaction”:null}]},{“type”:”piece-category”,”id”:”329″,”code”:”lesnina-2-3″,”description”:””,”name”:”Lesnina 3″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/lesnina-2-3/pieces”,”extra_data”:{},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”12″,”code”:”top-proizvodi-naslovnica-2″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi 2″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-naslovnica-2/pieces”,”extra_data”:{“display_name”:”Top ponuda”},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},{“type”:”piece-category”,”id”:”328″,”code”:”lesnina-2-2″,”description”:””,”name”:”Lesnina 2″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/lesnina-2-2/pieces”,”extra_data”:{},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”12″,”code”:”top-proizvodi-naslovnica-2″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi 2″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-naslovnica-2/pieces”,”extra_data”:{“display_name”:”Top ponuda”},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},{“type”:”piece-category”,”id”:”25″,”code”:”lesnina-2-1″,”description”:””,”name”:”Lesnina 1″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/lesnina-2-1/pieces”,”extra_data”:{},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”12″,”code”:”top-proizvodi-naslovnica-2″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi 2″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-naslovnica-2/pieces”,”extra_data”:{“display_name”:”Top ponuda”},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},{“type”:”piece-category”,”id”:”289″,”code”:”mikronis-ponuda-1-news”,”description”:””,”name”:”Mikronis ponuda #1″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/mikronis-ponuda-1-news/pieces”,”extra_data”:{},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”35″,”code”:”top-proizvodi-news-1″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi / News”,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-news-1/pieces”,”extra_data”:{“logo_url”:”https://swcs.24sata.rocks//24sata_top_ponude_logos/roto-logo.png”,”logo_link”:”https://www.rotodinamic.hr/”,”display_name”:” “},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},{“type”:”piece-category”,”id”:”331″,”code”:”roto-dynamic-2-news”,”description”:””,”name”:”Roto Dinamic 2″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/roto-dynamic-2-news/pieces”,”extra_data”:{“logo_url”:”https://showcase.24sata.hr/24sata_top_ponude_roto-logo.png”,”logo_link”:”https://www.rotodinamic.hr/”,”display_name”:” “},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”35″,”code”:”top-proizvodi-news-1″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi / News”,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-news-1/pieces”,”extra_data”:{“logo_url”:”https://swcs.24sata.rocks//24sata_top_ponude_logos/roto-logo.png”,”logo_link”:”https://www.rotodinamic.hr/”,”display_name”:” “},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},{“type”:”piece-category”,”id”:”330″,”code”:”roto-dynamic-1-news”,”description”:””,”name”:”Roto Dinamic 1″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/roto-dynamic-1-news/pieces”,”extra_data”:{“logo_url”:”https://showcase.24sata.hr/24sata_top_ponude_roto-logo.png”,”logo_link”:”https://www.rotodinamic.hr/”,”display_name”:” “},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”35″,”code”:”top-proizvodi-news-1″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi / News”,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-news-1/pieces”,”extra_data”:{“logo_url”:”https://swcs.24sata.rocks//24sata_top_ponude_logos/roto-logo.png”,”logo_link”:”https://www.rotodinamic.hr/”,”display_name”:” “},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},{“type”:”piece-category”,”id”:”283″,”code”:”bauhaus-1″,”description”:””,”name”:”Bauhaus 1″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/bauhaus-1/pieces”,”extra_data”:{“display_name”:”Top ponuda”},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”35″,”code”:”top-proizvodi-news-1″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi / News”,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-news-1/pieces”,”extra_data”:{“logo_url”:”https://swcs.24sata.rocks//24sata_top_ponude_logos/roto-logo.png”,”logo_link”:”https://www.rotodinamic.hr/”,”display_name”:” “},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},{“type”:”piece-category”,”id”:”290″,”code”:”mikronis-ponuda-2-news”,”description”:””,”name”:”Mikronis ponuda #2″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/mikronis-ponuda-2-news/pieces”,”extra_data”:{},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”35″,”code”:”top-proizvodi-news-1″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi / News”,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-news-1/pieces”,”extra_data”:{“logo_url”:”https://swcs.24sata.rocks//24sata_top_ponude_logos/roto-logo.png”,”logo_link”:”https://www.rotodinamic.hr/”,”display_name”:” “},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},{“type”:”piece-category”,”id”:”284″,”code”:”bauhaus-2″,”description”:””,”name”:”Bauhaus 2″,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/bauhaus-2/pieces”,”extra_data”:{“display_name”:”Top ponuda”},”parent”:{“type”:”piece-category”,”id”:”35″,”code”:”top-proizvodi-news-1″,”description”:””,”name”:”Top proizvodi / News”,”pieces_url”:”https://app.24sata.hr/fapi/piece-categories/top-proizvodi-news-1/pieces”,”extra_data”:{“logo_url”:”https://swcs.24sata.rocks//24sata_top_ponude_logos/roto-logo.png”,”logo_link”:”https://www.rotodinamic.hr/”,”display_name”:” “},”parent”:null,”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]},”piece_type”:{“type”:”piece-category-type”,”id”:”11″,”code”:”top_pokloni”},”pieces”:[]}],”repeat_times”:null,”section_slug”:”news”,”slug”:”article-feed-3-16″}” unicorn:calls=”[]”>Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...