Tomo Medved: Izbor Ivana Anušića govori o snazi HDZ-a

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je u ponedjeljak u Daruvaru da je imenovanje dosadašnjeg župana Ivan Anušićaza podpredsjednika vlade i ministra obrane poruka o snazi Hrvatske demokratske zajednice i njezinoj i strukturi koja posjeduje snažne kadrove.

Hrvatska demokratska zajednica u svojoj strukturi posjeduje snažne kadrove i tomu u prilog ide i današnji odabir, odnosno prijedlog da Hrvatski sabor prihvati i imenuje podpredsjednika vlade, ministra obrane Ivana Anušića, kazao je Medved.

On je kazao da su slučaju Anušića stvari jasne, jer je on podpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i dosadašnji uspješan župan koji se dokazao dobrom suradnjom Županije i Vlade, te je kod njega „niz poveznica za resor obrane, dobro poznavanje tog resora“.

Jako je važno realizirati sve strateške programe u koje je uloženo mnogo napora u proteklih sedam i pol godina, od projekta nabavke višenamjenskog borbenog aviona, sustava protuzračne obrane, pitanja rješavanja nabavke brodova do pitanja rješavanja borbenih vozila.

Medved je posebno istaknuo da je Ivan Anušić dragovoljac Domovinskog rata, da je prošao najteža bojišta u Hrvatskoj, te da mu je u Domovinskom ratu poginuo brat.

Uvjeren sam da će kolega Ivan Anušić uz potporu predsjednika Vlade i svih članica i članova Vlade realizirati sve te projekte, kazao je Medved.

Osvrnuo se na skoru komemoraciju u Vukovaru i izrazio očekivanja da će te dane biti pokazani poniznost, tišina, molitva i puni pijetet žrtvama.

Njima se klanjamo, zbog njih dolazimo u Vukovar, zbog njih smo u zakon stavili Vukovar kao mjesto posebnog pijeteta, zbog njih smo u zakon o blagdanima stavili 18. studeni kao dan sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata, poglavito žrtve Vukovara i Škabrnje. I zaista očekujem od svih nas koji dolazimo u Vukovar da nam žrtva bude u fokusu, kazao je.

Kazao je da Vijeće nije prihvatilo plakat koji je izradio Grad Vukovar i da će biti izrađeni plakati “koji će biti na tragu Zakona o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta, koji će prisjetiti sve zbog čega dolazimo u Vukovar i koliku žrtvu smo kao narod podnijeli“.

Na pitanje novinara kako će reagirati SDSS, kazao je da to neće komentirati.

Medved je izrazio sućut obitelji Šarić, koji su u nesreći koju je izazvao bivši ministar Mario Banožić „izgubili supruga, oca“ a Banožiću zaželio brzi oporavak.

Kazao je da je posjetio kolegu Marija Banožića u subotu popodne i da je zdravstveno njegovo stanje onako kako ga liječnici opisuju.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...