Trendovi osamdesetih | 24sata


Modni i beauty trendovi osamdesetih vladaju scenom izlazaka i party sezone. Od velikih ramena do šminke koja čini razliku, nabrojali smo elemente s kojima odajemo počast dekadi koja je ostavila snažan utjecaj na sceni.

Foto: Asos / Zara

Power dressing

Ramena su narasla do neočekivanih dimenzija, svaki je odjevni komad imao svoje jastučiće – košulja, sako, kaput. No, današnja je varijanta nešto skromnija, iako mnogi dizajneri zapravo obožavaju ekstremne siluete.

Foto: Dreamstime_

POGLEDAJTE VIDEO:

Tjedan mode Hermes


|
Video: Goran Čižmešija/24sata

Iako se na pisti mogu igrati siluetama, u realnom svijetu nosimo jedan par jastučića koji je ušiven u – trendovske sakoe ili haljine.

Jarko rumenilo

Djelovalo je pomalo umjetno, jer tadašnja je make-up tehnologija bila nešto manje kvalitetna, odnosno danas želimo da sve djeluje – prirodno. Zato su današnja rumenila jarka, no ostavljaju nešto nježniji trag, kao da je koža doslovno u boji, a ne da na njoj imamo sloj praškaste teksture.

Foto: Dreamstime_

Dobar trik za rumenilo napraviti tako da djeluje prirodno je – aplicirajte lagani sloj balzama bez boje na obraze, pa će i finiš djelovati prirodnije.

Turbo plavo sjenilo

Vrlo efektnog tona, sjenilo je moralo biti vidljivo i ‘iz aviona’. Uz to, sedef je u osamdesetima bio hit, pa kad ga zamislimo u plavoj varijanti, jasno je da je riječ o nečemu posebnom.

Foto: Loreal

Danas nosimo i matirane, cool verzije koje čak djeluju futuristički. I kombiniramo samo uz sjajilo ili malo rumenila, na neki jednostavniji način.

Vizažisti znaju komentirati kako plava zna biti pretjerana, no zapravo je riječ o usklađivanju s ostatkom šminke. Kad je nešto u prvom planu, kao plavo sjenilo, neka ostatak šminke bude smireniji.

Velike, prirodne obrve

U modi su prirodne varijante, kakve su bile hit i u osamdesetima. Naime, bilo je to vrijeme prije nego su devedesete donijele trend počupanih, super tankih obrva, pa i danas vidimo posljedice toga – nekima se obrve u punini nisu ni vratile.

Foto: Dreamstime_

U svakom slučaju danas imamo razne olovke i sjenila kojima možemo iscrtati obrve na elegantan, prirodan način, bitno je samo urediti ih, ne mijenjati originalni izgled. 

Ruž jarkog ružičastog tona

Tada je sve bilo impresivno – a ruževi nešto jačih nijansi bili su obavezni.

A model presents a creation from the Jason Wu Fall 2020 collection during New York Fashion Week

Foto: CAITLIN OCHS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Danas imamo na raspolaganju ne samo sjaj kao i u osamdesetima, već i brojne matirane verzije koje djeluju baršunasto.

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...