Trudnica helikopterom hitno prebačena iz Sarajeva u Zagreb

Trudnica u 21. tjednu trudnoće iz Sarajeva, koja je oboljela od teškog respiratornog distres sindroma, jučer je hitno prebačena helikopterom u zagrebačku bolnicu.

U Zagreb je iz sarajevske Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” prebačena radi neophodnog tretmana na ECMO uređaju. 

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je osigurao plaćanje, priopćeno je iz ove ustanove. 

Prof. dr. Vlado Krajinović i doc. dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.

Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo, na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao”, kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

“Moja posebna zahvalnost ide našim zaposlenicima prim.dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr.Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehničarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, pulmologinji Aidi Mujaković, anesteziolozima Ivanu Keseru i Denisu Imamoviću, anesteziolozima Edinu i Nedimu, koji su uradili sve da se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizira ovaj veliki ljudski čin”, dodao je.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...