U Davosu se sutra sastaju Vučić i Plenković? Premijer će biti na nekoliko sastanaka i rasprava

Premijer Andrej Plenković će tijekom svog boravka u Davosu na Svjetskom ekonomskom forumu sudjelovati u nekoliko rasprava, a bit će i na nizu sastanaka s državnicima, gospodarstvenicima i čelnicima međunarodnih organizacija. 

Po dolasku će sudjelovati na Neformalnom okupljanju svjetskih gospodarskih lidera na temu “Kako ponovno pokrenuti globalnu suradnju”, a kasnije i na okruglom stolu o novoj energetskoj realnosti. 

Kako neslužbeno doznaje N1 iz izvora bliskih Vladi, premijer će se u četvrtak sastati i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Plenković i Vučić su se i ranije susretali u Davosu, a još nije poznato radi li se o bilateralnom sastanku ili kratkom susretu. 

U četvrtak će predsjednik Vlade sudjelovati i na sastanku “Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”, a nešto kasnije u raspravi na temu “Pronalazak novog europskog rasta”, zajedno s predsjednicom Europske središnje banke Christine Lagarde, predsjednikom Vlade Nizozemske Markom Rutteom te izvršnim potpredsjednikom Europske komisije Valdisom Dombrovskisom.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...