U islamističkom bombaškom napadu blizu škole u Somaliji ubijeno 8 i ranjeno 17 ljudi

U islamističkom bombaškom napadu ispred škole u glavnom gradu Somalije ubijeno je osam osoba i ranjeno 17, među kojima 13 djece, u posljednjoj u nizu smrtonosnih eksplozija ove godine u zemlji u kojoj traju politička previranja i vlada suša.

Odgovornost za bombaški napad oko 7,30 ujutro preuzeli su militanti Al Shabaaba, koji su rekli da im je bio cilj napasti konvoj Ujedinjenih naroda koji je prolazio blizu škole.

UN-ov glasnogovornik u Mogadishu odbio je komentirati. Neimenovani pripadnik UN-a rekao je da nitko od međunarodnog osoblja nije ozlijeđen, ali da nema informacije jesu li ozlijeđeni somalijski djelatnici.

“Škole i sva druga mjesta na kojima se okupljaju djeca, trebala bi biti u svakom trenutku sigurna za djecu”, istaknuo je u priopćenju Mohamed Malick Fall, regionalni direktor UNICEF-a za istočnu i južnu Afriku.

Glasnogovornik policije Abdifatah Aden Hassan je rekao novinarima da se bombaš samoubojica u terenskom vozilu punim eksploziva pokušao zabiti u UN-ov konvoj.

Abdiasis Abu Musab, glasnogovornik vojnih operacija Al Shabaaba je potvrdio da je islamistička skupina izvela napad ciljajući UN-ov konvoj.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...