U pucnjavi ubijeno petero ljudi i napadač, nije terorizam: Mole građane da ostanu u kućama

Zaista zabrinjavajuće vijesti dolaze iz Keyhama, objavio je u četvrtak navečer na Twitteru britanski zastupnik Luke Pollard komentirajući ‘opsadno stanje’ koje vlada u engleskom gradu Plymouthu. 

Svjedoci javljaju kako su čuli pucnjeve, a da je uistinu bilo pucnjave potvrdio je i BBC Radio Devon. Prema prvim informacijama ustrijeljeno je petero ljudi, no još se uvijek ne zna jesu li ranjeni ili ubijeni. 

Britanski mediji javljaju kako nad gradom kruži nekoliko helikopera, a ulice su prepune policije i vozila hitne pomoći. Nekoliko cesta u gradu je zatvoreno za promet. 

Parlamentarni zastupnik iz Plymoutha Johnny Mercer na svom Twitter profilu je objavio da se ne radi o terorističkom napadu.

“Svjestan sam ozbiljnog i tragičnog incidenta koji se odvija u Plymouthu. Molim sve da poštuju zapovijedi policije i ne objavljuju glasine ili špekulacije po društvenim medijima. Objavit ću što je novoga čim doznam”, napisao je.

Policija moli građane da ostanu u svojim domovima i da ne izlaze na ulice. Također su apelirali na ljude da ne dijele nikakve fotografije po društvenim mrežama.

“Policija je pozvana u vezi ozbiljnog incidenta s pucnjavom u Biddick Driveu u području Keyhama u Plymouthu oko 18,10 sati”, priopćila je policija, a prenosi Independent.

“Stigli su policajci i vozila hitna pomoći. Na mjestu događaja nekoliko je mrtvih, a nekoliko ozlijeđenih pruža se pomoć”.

“Proglašen je kritičan incident. Područje je zatvoreno i policija vjeruje da je situacija pod kontrolom”.

Po izvješćima britanskih medija, ubijeno je petero ili šestero ljudi, a policija je ubila naoružanog napadača.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...