U Srbiji danas novi prosvjed i blokada prometa, MUP poslao upozorenje organizatorima

Prosvjed ‘Srbija protiv nasilja’ ponovno će biti organiziran danas u 18 sati u Beogradu. Plan prosvjednika je krenuti od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice Kneza Miloša, do mosta Gazela. On će biti dva sata blokiran za promet, javlja Nova.rs.

Oštar odgovor stigao je iz Ministarstva unutarnjih poslova koji tvrde kako je riječ o kaznenom djelu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nastavak prosvjeda

Nastavak je to prosvjeda koji su se dogodili prošlog tjedna na ulicama Beograda na kojem se okupilo nekoliko desetaka tisuća građana.

Predstavnici dijela opozicije koja organizira današnji prosvjed jučer su se okupili ispred zgrade Vlade Srbije kako bi predali tiskane ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA-e Aleksandra Vulina.

– Pozvali smo sve građane da dođu u 18 sati pred Skupštinu. Nakon okupljanja ćemo se uputiti ka Gazeli. Plan je da na dva sata blokiramo Gazelu kao prvi znak upozorenja, sve do ispunjenja zahtjeva – rekao je narodni zastupnik Aleksandar Jovanović Ćuta

Upozorenje MUP-a

Jučer je stigao odgovor MUP-a  organizatorima.

– Dana 10. 05. 2023. godine u 15.14 sati elektronskim putem Policijsku upravu za grad Beograd ste obavijestili o namjeri održavanja okupljanja dana 12.05.2023. godine, s početkom u 18 sati, ispred Doma Narodne skupštine, šetnjom do mosta Gazela i blokadom prometa. Upozoravamo vas da blokada autoputa (međunarodni Koridor 10) i mosta Gazela predstavlja potencijalnu opasnost po zdravlje i život, ne samo sudionika u prometu, već i sudionika okupljanja, a pored navedenog predstavlja i ograničenje prava građana koji ne sudjeluju u okupljanju – poručila je policija i dodala:

– Napominjemo da će pripadnici MUP-a odlučno poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti na zaštiti osobne i imovinske sigurnosti i drugih prava svih građana.

Povod za prosvjede je dakako sve rašireniji val nasilja koji je pogodio Srbiju proteklih tjedana. Tu je tragedija u OŠ “Vladislav Ribnikar” u kojem je dječak (13) ubio osmero kolega i zaštitara i pucnjava u Mladenovcu u kojem je Uroš B. (20) ubio 8 ljudi i ranio 14.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...