U varaždinskoj bolnici brža je trijaža za one s Covid potvrdom

Osobe s “covid putovnicama” trijažu prolaze na upisnom šalteru odjela, dok osobe bez EU digitalne covid potvrde i dalje moraju proći trijažni punkt, objasnio je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić na konferenciji za novinare.

Dok postupak trijaže na postojećem punktu podrazumijeva mjerenje temperature i uzimanje epidemiološke anamneze, uz covid potvrdu taj se postupak ubrzava i pojednostavljuje, dodao je.

„Osobe s covid putovnicom ne prolaze trijažni punkt već se za njih trijaža provodi direktno na upisnim šalterima. Na ulazu u zgrade nalaze se infracrvene kamere koje mjere temperaturu i temperatura će se mjeriti na samim šalterima, a skeniranjem covid putovnice dobiva se siguran i točan podatak o preboljenju bolesti, cijepljenju ili o eventualnom recentnom testiranju“, rekao je ravnatelj.

Kudelić očekuje da će i ostale zdravstvene ustanove pratiti ovaj primjer. Kako je rekao, nema saznanja da se u nekoj drugoj bolnici ovaj postupak primjenjuje pa je moguće da je Opća bolnica Varaždin prva u kojoj se ubrzava postupak trijaže za vlasnike covid potvrde.

Ponovio je da trijaža nije ukinuta, već ubrzana za osobe koje posjeduju covid potvrdu, što znači da su te osobe cijepljene, nedavno testirane ili su preboljele covid.

U Općoj bolnici Varaždina, nakon 11 dana bez hospitaliziranih na covid odjelu, trenutno su na liječenju četiri pozitivna pacijenta sa srednje teškom kliničkom slikom.

“Zasad niti jedna osoba nije na respiratoru“, rekao je ravnatelj Kudelić.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...