Uhićeni gradonačelnik Babić je dobio stranicu podrške. Baš im i ne ide. Jer se vode kao restoran

Kada je uhićen međimurski župan Matija Posavec, netko od njegovih sljedbenika je osnovao Facebook grupu podrške. I u sedam sati su imali već preko 1500 članova koji su hvalili župana uhićenog zbog mita od 10.000 kuna i dvostrukog uhljebljivanja. Na kraju je stranica došla do preko 10.000 članova,  Posavec je poručio da je morao poslušati “glas naroda” koji ga želi, pa se ponovno kandidirao i izabran je za župana unatoč istrazi.

Taj recept očito žele primijeniti i u Kutini čiji gradonačelnik Zlatko Babić je jučer uhićen zajedno s predsjednikom gradskog vijeća Davorom Kljakićem, vijećnikom Draženom Kindermanom i bivšim vijećnikom Darkom Kousekom. I to upravo zbog uhljebljivanja i kupovine vijećnika, odnosno zbog trgovine utjecajem i zlouporabe položaja. 

Na Facebooku je prije više od tri sata niknula stranica “Zlatko Babić Naš Gradonačelnik, Stranica Podrške Kutinskom Gradonačelniku”. Navodi se da se na njoj može uputiti podrška uhićenom Babiću. U nešto više od tri sata su skupili tek sedam lajkova podrške. A jedini komentar je dao Babićev prijatelj i saborski zastupnik HSS-a Željko Lenart koji je poručio da Babić ima podršku da istražiteljima ispriča sve što se događa u Kutini.

No, ova stranica podrške se na Facebooku vodi kao restoran. Pa su pitanja koja im možete postaviti generirana. Tako ekipu uhićenog Babića možete pitati kakvu hranu poslužuju, što je danas na jelovniku i dostavljaju li hranu.

No, jedan sugovornik iz Kutine kaže da će uskoro krenuti mobilizacija jer iako je Babić izašao iz HDZ-a, ima podršku stranačkih aktivista. Jednako kao i uhićeni Davor Kljakić koji je izbačen iz HSLS-a. No, iako su izgubili stranke, njih dvojica nisu izgubili podršku ni ostalih stranačkih zastupnika koji čine čvrstu većinu.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...