Uhitili dvije žene na Mirogoju zbog krađe. Policija objavila na što treba paziti na grobljima

Dvije, još nepoznate žene, iskoristile su u subotu poslijepodne nepažnju 71-godišnje žene na Mirogoju te joj ukrale novčanik.

Policijski službenici koji su se nalazili u blizini uočili su i uhitili dvije žene koje bi mogle raspolagati s saznanjima o počinjenom djelu.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, navode iz PU zagrebačke.

Zaključavajte automobile, ne ostavljajte vrijedne stvari

Uoči blagdana Svih svetih, policija pojačava nadzor i obilazak groblja te poduzimaju mjere u cilju sprječavanja krađe, posebno iz automobila. 

U dane blagdana Svih svetih češće su provale i krađe, posebno u automobile što je i za očekivati ove godine. 

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike) kako bi smanjili mogućnost provale u automobile i krađu predmeta iz njih, upozorava policija.

Građane se savjetuje da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko to nije moguće onda ostave na mjesta koja nisu vidljiva. 

Savjetuje se da vozila parkiraju na sigurnim mjestima. Prilikom parkiranja pozornost treba obratiti da je mjesto na kojem parkiramo dobro osvijetljeno. 

Izbjegavajte parkirati u mračnim i slabo prometnim ulicama jer i to isto sprječava provale. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...