Ukrajina na udaru: Rusija nas je napala s 81 projektilom. Trećinu tih raketa mi ne možemo srušiti

Jučer je Vladimir Putin, sudjelujući na ceremoniji povodom dana žena, kukao kako su ruska sigurnost i suverenitet ugroženi, kako je cijeli svijet protiv njih… I nekih 15-ak sati poslije, Ukrajinu su zasuli ruski projektili…

Ukrajinska vojska objavila je kako je Rusija u rano u četvrtak na njih ispalila čak 81 projektil, od čega 30 posto Kijev ne može uništiti, piše Kyiv Independent.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Projektile Kh-22, Kh-47 Kinzhal i S-300, koji su činili 30 posto njihova napada, mi ne možemo uništiti. Nemamo sredstva za to – prenosi ukrajinski medij izjavu vojske.

Podsjećamo, ruske zračne snage i ratna mornarica u četvrtak su u pet sati ujutro žestoko granatirali gradove od istoka pa do zapada Ukrajine. Gotovo svi gradovi bili su žrtve napada dronova kamikaza Geran i krstarećih raketa.

Zbog silnih napada brojni gradovi ostali su jutros bez struje. Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, kazao je na Telegramu da su rakete pale u dva kvarta u gradu. Napadnuta je i crnomorska luka Odesa i drugi najveći grad u Ukrajini, Harkiv. Guverner regije Odesa, Maksim Marčenko, rekao je da je masovni raketni napad pogodio energetsko postrojenje u lučkom gradu, što je dovelo do prekida struje.

Ukrajinska Pravda javlja kako su kod Lavova poginule najmanje četiri osobe. Strahuje se da će broj rasti…

– U okrugu Zoločiv neprijateljske rakete pale su na stambeno područje. Zasad imamo potvrdu o četvero poginulih, dva muškaraca i dvije žene – kazao je guverner regije Maksim Kozitski.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...