Ukrajinski gradonačelnik tvrdi: Rusi nas gađaju fosfornim bombama, patnja je užasna…

Ukrajinski policijski čelnik u luganskoj oblasti, na istoku, optužio je rusku vojsku da je u noći na nedjelju bombardirala njegovo mjesto fosfornim bombama.

Oleksij Bilošicki, načelnik policije u Popasni, stotinjak kilometara zapadno od Luganska, rekao je da su Rusi upotrijebili fosforne bombe u napadu na njegovo mjesto.

– Nacisti su ih zvali ‘gorući luk’ i ‘rusisti’ (kovanica dobivena spajanjem riječi Rusi i fašisti) ih upravo bacaju na naše gradove. Neopisiva patnja i požari – napisao je na Facebooku.

Tvrdnje gradonačelnika još uvijek nisu potvrđene..

U Kramatorsku, također u Donbasu, vlak kojim su se evakuirali civili u Lavov, na zapadu Ukrajine, pogođen je u udarima u noći na nedjelju, rekao je načelnik vojne oblasti u Donjecku Pavlo Kriljenko. U bombardiranju je jedna osoba poginula a jedna je ranjena, rekao je. U Donbasu su u borbama stradale i dvije pravoslavne crkve u koje su se sklonili civili, izvijestile su mjesne vlasti: crkva u Svjatohirsku, poznato svetište u donjeckoj regiji i crkva u Sjeverodonjecku, u okolici Luhanska.

Zasad nema podataka o žrtvama.

Ta su mjesta u dijelu Luganske i Donjecke oblasti koji sve do početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače nije bio dio proruskih separatističkih “republika”.

SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...