Ukrajinski vojnici održavaju vježbe s američkim raketama

Ukrajinski vojnici u petak su održavali vježbe u vojnoj bazi Javoriv u zapadnoj Ukrajini, koristeći protutenkovske rakete, bacače i ostalu vojnu opremu koju su im isporučile Sjedinjene Američke Države kao dio sigurnosnog paketa u vrijednosti od 200 milijuna dolara.

Vojnici su tijekom vježbe ispaljivali projektile ili promatrali, dok su vojna vozila prolazila po terenu prekrivenom snijegom na kojem su se odvijale vježbe. Neki od vojnika bili su odjeveni u bijela kamuflažna odijela.

Ukrajina je od SAD-a dobila vojnu pomoći dok se priprema za mogući napad nakon što je Rusija u posljednjih nekoliko tjedana nagomilala desetke tisuća vojnika u blizini granice s Ukrajinom. No, Moskva poriče da planira ofenzivu.

„Ovo oružje pomoći će zaustaviti vojna vozila i oštetiti ih, a u urbanim sredinama pomoći će nam uništiti zgrade u kojima se skrivaju neprijatelji,“ rekao je Andrij Bestjuk, glasnogovornik ukrajinske vojske.

„Ako želite mir, pripremite se za rat,“ rekao je jedan od vojnika koji se nije predstavio.

Ukrajinski ministar obrane Oleksii Reznikov rekao je u petak navečer da se uskoro očekuje nova pošiljka američkog oružja.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...