Ukrali transformator, a zatim ga prilikom ukrcaja oštetili. Iscurilo je tisuće litara rashladnog ulja

Riječka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela onečišćenje okoliša, izvijestila je PU primorsko goranska.

Spomenuti 27-godišnjak se sumnjiči da je u kolovozu ove godine iz dvorišta trafostanice na Škurinjama u Rijeci otuđio transformator, koji je bio izvan funkcije. Za to je angažirao 49-godišnjaka, vlasnika teretnog vozila s dizalicom, a koji mu je otuđeni transformator pomogao ukrcati u navedeno vozilo nakon čega su se udaljili.

Prilikom ukrcaja  došlo je do oštećenja otuđenog transformatora, tako da je  putem iz njega isteklo oko tisuću litara rashladnog ulja.

Nakon što je osumnjičeni 49-godišnjak parkirao teretno vozilo na travnatu površinu u Saršonima u Rijeci, ulje je i dalje nastavilo istjecati. Postupivši na navedeni način, osumnjičeni 49-godišnjak je mogao trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću tla te život ili zdravlje ljudi, čime je počinio kazneno djelo za koje se prijavljuje.

Otuđenjem transformatora, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu oštećena je za iznos od oko 200.000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenika su podnijete kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...