Umjesto odštete, kaznena prijava: Lažirali nesreću pa od osiguranja tražili 290.000 kuna

Unaprijed osmislivši model malverzacije, trojica muškaraca s dubrovačkog područja pokušali su fingiranom prometnom nesrećom prevariti osiguravajuće društvo za 290 tisuća kuna, no policija ih je otkrila i kazneno prijavila za pokušaj prijevare.

Dubrovačka policija u utorak je priopćila kako je kriminalistički istražila muškarce u dobi od 36, 39 i 40 godina. Utvrđeno je da su 21. veljače, unaprijed dogovorenom namjerom i lažnim prikazivanjem činjenica, policiji prijavili prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u mjestu Mihanići u Konavlima.

U prijavi su naveli da su u nesreći sudjelovali 39-godišnjak kao vozač jednog osobnog vozila dubrovačkih registracija, a 40-godišnjak kao vozač drugog. U policiji ističu kako su očevidom na mjestu događaja i istragom, temeljem analiza oštećenja na vozilima, definiranog položaja i strukture tragova na mjestu nesreće, zatečenog konačnog položaja vozila, analizom dinamičkih i kinematskih elemenata sudarnog procesa, utvrdili da oštećenja na vozilima nisu sukladna i nastala međusobnim sudarom te je zaključeno da je nesreća fingirana.

Utvrđeno je i da je 39-godišnjak na temelju lažnih podataka podnio odštetni zahtjev osiguravajućem društvu u iznosu od 290 tisuća kuna. Analitičkom obradom podataka otkriveno je da je 36-godišnjak prije, za vrijeme i nakon navodnog sudara koordinirao kretanje oba vozača koji su se predstavili kao sudionici nesreće.

Protiv trojice osumnjičenih policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...