Umjetnica stvara nevjerojatnu odjeću iz Bridgertona od papiraNadahnuti hit serijom ‘Bridgerton’, ovi kostimi imaju svu pompoznost, grandioznost i dramu iz razdoblja Regencyja. Umjetnica koja radi s tekstilom, Stephanie Smart iz Brightona, upotrijebila je svu svoju vještinu za rekreiranje raskošnih kostima iz tog razdoblja.

POGLEDAJTE VIDEO: Tijekom lockdowna tata i kćer zabavljaju susjedstvo u divnim kostimima

Ali začuđujuće, njeni kostimi nisu napravljeni od najfinije svile ili pamuka, već od ekološki prihvatljivog papira. Inspirirana hit serijom stvorila je cijelu kolekciju haljina, uniformi, čak i cipela, lepeza, jakni i kapica od papira i pamučnih niti.

Upotrijebila je sve, od običnog papira za pisanje do papirnatih stolnjaka, papirnatih maramica i masnog papira za pečenje kako bi napravila ova zapanjujuća djela.

Radi autentičnosti izložba će biti postavljena na povijesnom seoskom imanju Firle Place u Istočnom Sussexu, na kojem se upravo snima i film ‘Emma’ s Billom Nighyjem, Miom Goth i Mirandom Hart.

Sve haljine, muška odjeća i uniforme izložene su po cijeloj kući, koristeći povijesne postavke sobe kao savršenu kulisu za kostime.

Smart je i sama vrsna umjetnica te je osnovala jedinstvenu modnu kuću pod nazivom Kuća od vezenog papira, piše britanski Daily Mail. Tad je počela stvarati odjeću od papira inspirirana trenutkom kad je bila u posjetu Istanbulu i vidjela kaftan od papira napravljen za sultana.

Koristi drevnu umjetnost quillinga od papira ili filigranskog papira koji uključuje valjanje, oblikovanje i lijepljenje papira u ukrasne uzorke kako bi oponašala vez, čipku i galanteriju tog doba.

– Volim vidjeti izraz iznenađenja na ljudima kad shvate da gledaju dio odjeće napravljen samo od papira – rekla je. 

– Koristim različite vrste papira, ovisno o tome što želim napraviti kako bi postigla što veću sličnost s originalnim komadom odjeće iz tog razdoblja – objasnila je. 

– Većina papira se može obrađivati (šivati) na šivaćoj mašini, čak i papirnate maramice, pa sam upotrijebila sve, od papira za printanje do papirnatog stolnjaka, pa čak i masnog papira, prošivenog zlatnim koncem za vezenje koji sam upotrijebila za zlatne ukrase na jaknama – izjavila je. 

Cilj joj je napraviti kolekciju koja je doista tehnički komplicirana i izazovna, a lijepa i zanimljiva, kako bi proširila viđenje svojeg zanata, mode i umjetnosti. Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...